Narodni i Mastercard zajedno za obitelj i djecu

U povodu Međunarodnog dana dječjih prava dodijeljena donacija od 80.000 kuna Udruženju Djeca prva za pomoć obiteljima s predškolskom i školskom djecom
s lijeva na desno: Doris Pinčić Rogoznica, Sonja Vukadinović, Katijan Knok, Helena Trajkovski, Sanja Orešković Vrbanec
 Narodni Radio

Udruženju Djeca prva Narodni i Mastercard® uručili su donaciju od 80 tisuća kuna od prodaje ulaznice za gotovo rasprodani veliki koncert Petra Graše u Areni Zagreb, kojim će Narodni proslaviti svoj 20. rođendan.
Podaci UNICEF-a govore da svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod granice siromaštva. Najviše su pogođena kućanstva s troje i više predškolske djece te ona gdje roditelji nisu zaposleni ili je zaposlen samo jedan od njih. Za više od 20.000 djece u Hrvatskoj jedini topli obrok koji pojedu tijekom dana je onaj koji njihovi roditelji donesu iz pučke kuhinje.

Mastercard® je stoga u suradnji s Narodnim izdvojio sredstva od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše kako bi Udruženju Djeca prva osigurao pomoć obiteljima s predškolskom i školskom djecom u hrani, higijenskim proizvodima i školskim potrepštinama. Ova udruga već godinama radi s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima, s ciljem njihove što kvalitetnije zaštite.

Donaciju su u povodu Međunarodnog dana dječjih prava koji se obilježava 20. studenog predstavnicima Udruženja Djeca prva uručili Helena Trajkovski iz kompanije Mastercarda, direktor Narodnog Katijan Knok te prepoznatljivi glas i lice Narodnog Doris Pinčić Rogoznica.

Narodni Radio
s lijeva na desno: Doris Pinčić Rogoznica, Sonja Vukadinović, Katijan Knok, Helena Trajkovski, Sanja Orešković Vrbanec

S iskrenom zahvalnošću primamo donaciju kompanije Mastercard i Narodnog radija. Uistinu nam je drago što postoje tvrtke koje prepoznaju važnost zaštite prava i interesa djeteta jer je ulaganje u djecu, njihovu dobrobit i interese zaista ulaganje u bolju budućnost“, rekla je Sanja Orešković Vrbanec, izvršna direktorica Udruženja Djeca prva.

Narodni kao najslušaniji radio u Hrvatskoj i Petar Grašo kao jedan od najuspješnijih glazbenika i autora zajedno će proslaviti 20 godina karijere i emitiranja velikim koncertnim spektaklom u Areni Zagreb 25. studenog 2017. Još je malo karata ostalo u prodaji u sustavu Eventima.

'Teško mi je i opisati uzbuđenje koje osjećam oko koncerta u zagrebačkoj Areni. Ne samo uzbuđenje nego jasno i tremu. To će zasigurno biti koncert moje karijere i ostvarenje velikog sna. Radujem se da ćemo svi zajedno pjevati 25.11. u Areni Zagreb i što koncert ima i humanitarni karakter. Vidimo se u zagrebačkoj Areni, ljubav, radost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije' – poručio je Petar Grašo.

Inače, ova donacija pokazatelj je aktivnosti kompanije Mastercard u segmentu borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Naime, Mastercard redovito u sklopu svoje kampanje Priceless Causes od svake transakcije odvaja 20 centi koje u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu donira u svrhu osiguravanja školskih obroka za djecu u Ruandi. Do danas je djeci u Ruandi donirano 7,5 milijuna školskih obroka, od čega su 200.000 donirali hrvatski građani, a cilj je osigurati 100 milijuna obroka.

"Stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj za oko sedam posto veća je od prosjeka EU-a. Gladno na spavanje ide 21,3 posto članova kućanstava, dok je 43,5 posto roditelja ponekad gladno radi zadovoljavanja potreba djece. Porazni su to rezultati istraživanja koje je proveo Ekonomski institut u Zagrebu“, rekla je Helena Trajkovski, direktorica marketinga u kompaniji Mastercard za Hrvatsku i Sloveniju. „Drago mi je što, osim donacije koju Mastercard redovito dodjeljuje za školske obroke u Ruandi, ove godine zajedno s Narodnim radijem u sklopu naše kampanje Priceless Causes pomažemo i djeci u Hrvatskoj."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:21