Prijavite se, ostvarite popust i rješite se leća i naočala jednom zauvijek!

Ako vas u posljednje vrijeme prečesto opterećuje što nosite leće ili naočale, a nerijetko razmišljate i o laserskoj operaciji očiju - na pravom ste mjestu. Doznajte sve što vas zanima, proučite ponude, zgrabite popust i ostvarite si želju. Neka to bude vaš božićni poklon samome sebi!
 Profimedia, Alamy

S godinama vas je počela opterećivati stalna briga oko leća i naočala? Bez obzira na sve, ta vas dioptrijska pomagala ometaju u poslu, ali i u slobodnim aktivnostima? Često se ne možete sjetiti jeste li na vrijeme zamijenili leće ili se, pak, dosjetiti gdje ste ostavili naočale? Sve češće razmišljate kako je život bio ljepši kada ste neometano mogli vidjeti i pogledati što želite - izbliza i izdaleka? U konačnici, poželite vratiti vrijeme i gledati na svijet kao onda kada niste trebali ni leće, ni naočale?

Sada je to moguće zahvaljujući modernoj i naprednoj tehnologiji kao što je lasersko skidanje dioptrije. Doista, ako ste se na bilo koje od navedenih pitanja klimali glavom u znak odobravanja, tada je došlo vrijeme da si ispunite želju. A na tom putu svakako je poželjno da se prethodno dobro informirate i doznate odgovore na najvažnija pitanja.

Što je laserska operacija skidanja dioptrije?

Toliko se o tome priča, a vama još uvijek nije potpuno jasno kako laser može skinuti dioptriju? Dakle, laserska operacija je kirurši postupak u kojemu se umjesto skalpela koristi hladan snop svjetla, koji nježno oblikuje vašu rožnicu te uklanja dioptriju. Postoji više suvremenih pristupa za poboljšanje vida - od laserskog preoblikovanja površine oka LASIK, PRK i Smile metodama, pa sve do kirurške ugradnje umjetnih leća. Trenutno najnaprednija metoda na svijetu je Palikaris.

Što mogu riješiti laserskom operacijom očiju?

Laserska operacija uspješno rješava dalekovidnost, kratkovidnost i astigmatizam.

Je li zahvat bolan i koliko traje?

Lasersko skidanje dioptrije sveukupno traje oko pola sata, dok sami zahvat po oku ne traje duže od 20-ak sekundi i potpuno je bezbolan. Najbolje je što osoba već sutradan može nastaviti sa svojim svakodnevnim obavezama.

Je li operacija sigurna? Kakvi su rizici?

Za vrijeme ove operacije lasersku zraku kontrolira računalo i može se isključiti u bilo kojem trenutku što znači da je ovaj zahvat doista siguran. Pored toga, laser neće ući u unutrašnjost oka gdje se nalaze mrežnica i očni živac, već djeluje samo na površini, odnosno rožnici oka. Treba spomenuti i kako istraživanja pokazuju kako je rizik pri ovoj operaciji nizak ili zanemariv. Puno govori i kako je najčešća komplikacija kod ovog zahvata - nakon njega i tiče se suhog oka, ali to će riješiti umjetne suze koje sasvim sigurno koristite i sada.

Što moram prije napraviti?

Svakako je važno da se dobro informirate i da odvojite vrijeme za specijalistički pregled koji može potrajati i dva sata. U odabiru najbolje klinike za vas može vam pomoći kuća Doktor 1A koja se bavi provjerom i kategorizacijom klinika u regiji. I sami znate da na tržištu postoji čitav niz klinika koje nude lasersko skidanje dioptrije, pa se često pitamo kome pokucati na vrata. Kako to ne biste činili sami - pomoći će vam Doktor 1A koji vrednuje klinike, njihovu uslugu i liječnike na osnovu dojmova njihovih pacijenata. Prijavite se putem obrasca, nakon čega ćete dobiti 14 ponuda za lasersko skidanje dioptrije.

Jesam li i ja kandidat za laser?

Ako ste stariji od 20 godina, niste u drugom stanju, nemate glaukom, infekciju, kataraktu ili posebno suho oko i godinu dana imate nepromijenjenu dioptriju - tada ste dobar kandidat. Ipak, konačno mišljenje uvijek će vam dati oftalmolog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:30