TOP 8 situacija od kojih zaziru nositelji dioptrijskih naočala

Svima je dobro poznata funkcija dioptrijskih naočala – omogućiti ljudima s dioptrijom da vide jasno bez obzira na njihovu dioptriju i astigmatizam. Međutim, svi nositelji dioptrijskih naočala također proživljavaju gotovo svakodnevno ograničenja koja uzrokuju naočale. Izdvajamo 8 najčešćih situacija u kojima nositelji dioptrijskih naočala proživljavaju neke probleme. Vjerujemo da će sve vas koji se prepoznate u ovim situacijama iste i nasmijati. J

1. ZAMAGLJENE NAOČALE

Zamagljene naočale su gotovo neizbježna nuspojava kod kućanskih poslova kao što su kuhanje i peglanje. Također zamagljene naočale su uobičajena pojava zimi pri prelasku iz vanjskog u unutarnji prostor, kada je velika razlika u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora te kod ispijanja toplih napitaka.

2. IZLEŽAVANJE S NAOČALAMA

Svaki put kada legnete s naočalama one se iskrive pa vas žuljaju i osim što gube svoju funkciju pomagala za vid, još ste i u strahu da će se polomiti. Tako se ponekad obično izležavanje pred televizijom pretvori u gnjavažu.

3. SNIJEG I KIŠA vs. DIOPTRIJSKE NAOČALE

Niste se jednom našli u situaciji da izađete iz kuće ili s posla dok pada snijeg ili kiša, a vaše naočale u roku od par minuta postanu neupotrebljive i spremne su za brisanje. Osim punih ruku zbog vrećica iz dućana, torbe za trening ili jednostavno torbe s laptopom koju nosite s posla, vaše ruke naglo postaju pune posla i zbog brisanja naočala kroz koje ništa ne vidite.

4. SUNČANE NAOČALE PREKO DIOPTRIJSKIH NAOČALA

Vječni problem je kombinacija istodobnog nošenja dioptrijskih i sunčanih naočala. S obzirom da je to teško izvedivo ipak je lakše ugraditi dioptriju na sunčane naočale ili dioptrijske naočale zamijeniti lećama. Najjednostavnije je ipak riješiti se i jednog i drugog pomoću laserskog skidanja dioptrije, te nositi samo sunčane naočale kada vam se one nose radi sunca ili modnog izričaja.

5. PRLJAVE NAOČALE

Zna biti poprilično zamorno neprekidno skidanje i brisanje, odnosno čišćenje naočala kako bi „održavali“ jasan vid. Slika govori više od 1000 riječi.

6. IZGUBLJENE NAOČALE

Često se dogodi da zaboravite gdje se ostavili naočale ili su vam ispale na pod. Problem je što ih trebate potražiti, a ne možete jer ne vidite.

7. TUŠIRANJE S NAOČALAMA

Koliko vam se puta dogodilo da ste ne razmišljajući otišli pod tuš s naočalama ili skočili u more s istima?

8. ZABORAVLJENE NAOČALE

Često se dogodi da zaboravite staviti naočale pa osim što su vam svi mutni i čudni, takav i vi dojam ostavljate jer stalno škiljite pokušavajući izoštriti sliku.

Ako se prepoznajete u ovim situacijama i smatrate da je život prekratak da biste ga potratili na „mutne slike“, ne brinite jer poslije kiše dolazi sunce. U Poliklinici Bilić Vision već više od 10 godina naše pacijente rješavamo baš ovih problema s naočalama. Naručite se na pregled za lasersko skidanje dioptrije, a ostalo prepustite nama. Također, dobre vijesti su što u Bilić Visionu do kraja siječnja traje akcijska cijena na pregled za lasersko skidanje dioptrije koji možete obaviti za 250 kn umjesto za redovnih 750kn. Više informacija na 01/4678-444 ili www.bilicvision.hr.

Bilić Vision, već 20 godina brinemo o vašem vidu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:18