ŠOK NAKON PORAZA

'SAMMIR SE TRESAO OD TREME ZBOG ZVIŽDUKA, A BIO JE MEĐU BOLJIMA' Štimac brani svog igrača

Neću trošiti riječi na te stvari, zna se da se Sammira vrijeđa iz nenogometnih razloga. A on je i danas pokazao svoju kvalitete - rekao je Štimac
 Ronald Goršić/CROPIX

Hrvatska reprezentacija od petka više ne prati ritam Belgije u kvalifikacijskom maratonu za Svjetsko prvenstvo nakon što je u Maksimru kapitulirala protiv Škotske. Cijeli svemir koji razdvaja dvije momčadi na Fifa ljestvici (4. protiv 74. na svijetu) nije bio dovoljan niti za remi. Zlobnici će reći da je barem srušena jedna dosadna tradicija. Sa Škotima smo, naime, dosad svaki put remizirali.

Igor Štimac je posljednji zvižduk suca Borbalana dočekao uz krešendo uvreda i pogrdnih parola s tribina. “Igore pederu” i “Je.. te Mamić” orilo se sa Sjevera. Jedna nagazna mina i cijela je priča odletjela godinu dana unazad, na početnu točku Štimčeva mandata kada je uvredama ispraćen s Poljuda poslije Švicarske.

- Kako se nosim s uvredama? To su uvrede jednog dijela tribina, volio bih da tako i napišeš. Nemam problema s tim jer sam čvrst, jer sam rođen kao pobjednik i iz ove priče ću izaći kao pobjednik. Ako je ovo reakcija nezadovoljstva u posljednjoj minuti, nema problema… Preuzimam odgovornost - kaže Štimac čiji je sastav poražen od šarene Strachanove garniture.

Odluka Igora Štimca da u vezni red nakrca sve kreativne snage na papiru je imala smisla, ali u stvarnosti nije impresionirala gledatelje koji su već nakon petnaestak minuta meča pronašli Pedra za sterilnu igru. Sammir je povezao dva pogrešna dodavanja i krenuo je koncert zvižduka. Nije se stišavao do kraja poluvremena na zgražanje škotskih kolega kojima je trebalo objasniti da uvrede nisu motivirane bojom kože.

- To je sramota. Dečko od 26 godina pred svojom publikom trese se od treme već nakon dvadesetak minuta. Za mene je Sammir bio među dvojicom najboljih naših igrača. Neprestano se nudio, sudjelovao, gradio. Nenogometne stvari me ne zanimaju, njegov se status kod mene neće promijeniti - dodaje Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 15:28