IZLAZ IZ KRIZE

SLAMKA SPASA ZA BLACKBERRY Nude 4,7 milijardi dolara

 Mario Tama/AFP

Proizvođač smartphoneova BlackBerry koji se trenutačno nalazi u poslovnoj krizi, bit će vjerojatno prodan investitoru Fairfax Financial Holdings za 4,7 milijardi dolara u gotovini, objavljeno je danas.

BlackBerry je u svojoj izjavi obznanio načelni dogovor s Fairfaxom i otkrio kako je investitorska tvrtka nudila 9 dolara po dionici.

Nadalje, objavljeno je kako je potpisano "pismo namjere" i kako bi svi detalji oko transakcije trebali biti dogovoreni do 4. studenog. Ipak, kanadska tvrtka poručila je i kako je unatoč potpisanom pismu namjere otvorena za pregovore s drugim potencijalnim kupcima, te kako njezini pregovori s Fairfaxom nisu ekskluzivne prirode.

Kanadska tehnološka tvrtka je prošlog petka objavila kako će podijeliti 4500 otkaza u pokušajima da sanira gubitke koje je pretrjpela. Kako kažu analitičari, problemi su počeli ove godine nakon što je BlackBerry pustio na tržište novi model smarphonea Z10. Prodaja je počela u siječnju, ali dugo očekivani gadget nije ispunio očekivanja potrošača i slabo se prodavao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:53