PAD NAJVEĆEG NARKOBOSA

NOVI DETALJI TAJNOG ŽIVOTA Šarić se skrivao poput pustinjaka, a s obitelji su ga spajali hakeri

Njegova zadnja lokacija bila je Dominikanska Republika, otok u istočnom djelu Kariba, tvrdi izvor
Beograd, 180314.Narko boss Darko Saric, uhicen u Juznoj Americi, u pratnji specijalaca na beogradskom aerodromu.Foto: b92

Crnogorski narkobos Darko Šarić živio je bez tjelohranitelja i trudio se biti neprimjetan dok se skrivao u Venezueli i Dominikanskoj Republici zbog interpolove tjeralice, otkriva Blic, pozivajući se na izvore iz Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije.

Od trenutka kada je lociran, sredinom 2013. godine, Šarić je najviše vremena proveo u Venezueli, odkud je stupao u kontakt sa svojom obitelji, najčešće s nevjenčanom suprugom Lanom Popović.

Šarić je pri komuniciranju koristio najmoderniju računalnu tehnologiju, koju su mu osigurali plaćeni hakeri, a čiji je zadatak bio da preusmjeravaju trag njegove linije.

Samo zahvaljujući takvom iznimnom oprezu ostao je neotkriven toliko dugo.

Iako su sigurnosne službe očekivale da će se Šarić u Južnoj Americi i Africi skrivati pod zaštitom lokalnih narko-kartela, da će oko sebe imati ostale suradnik iz svojeg klana koji su još u bijegu, pa čak i da će nastaviti s krijumčarenjem kokaina, BIA tvrdi kako je cijelo vrijeme strogo pazio da ostane nezamijećen.

- Normalan život bio je jedini način da Šarić ostane neotkriven. Kako je bio meta ne samo naših sigurnosnih institucije, već ih brojnih svjetskih policijskih agencija, svaki šarićev pokušaj obnove njegovog kokainskog carstva bio bi primjećen, što bi dovelo do njegovog uhićenja, izjavio je BIA-in izvor za Blic.

Prema istom izvoru, njegova zadnja lokacija bila je Dominikanska Republika, otok u istočnom djelu Kariba, gdje je također živio sam.

- Imao je i više nego dovoljno novaca za život u Dominikanskoj Republici, ali živio je sam, bez tjelohranitelja, bez sumnjivih kontakata sa lokalnim narkobosovima, i bez kontakata sa svojim nekadašnjim suradnicima. Također, bez luksuza ili bilo čega što bi privlačilo pozornost, živio je kao pravi bjegunac, tvrdi izvor.

Potraga je zato bila najviše fokusirana na njegovu obitelj.

- Bilo je pitanje trenutka kada će i na koji način Šarić kontaktirati svoju obitelj. Njegova nevjenčana supruga Lana često je putovala u Dubai, pretpostavljali smo da se ta lokacija koristi za kontakt - a to se i potvrdilo. Bilo je teško ući u taj trag, jer je za te kontakte korištena neka vrsta mreže koju su postavili hakeri, i koja je uspjevala maskirati i skrenuti trag tih kontakata, rekao je službenik BIA-e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 08:57