FEŠTA U OBITELJI

Brat otišao trčati na Marjan, mama se zatvorila u sobu: 'Bilo je infarktno, Lucina medalja je čudo!'

Ova medalja je čudo. Lucija je napravila senzaciju. Pokazala je karakter i pobjednički duh obitelji Zaninović. Bit će to veliki poticaj za Anu - rekao je brat Tomislav

U obitelji Marinka i Ane Zaninović petero je djece. Najstariji je Tomislav, a najmlađi Marin. Mama Ana nastavnica engleskog jezika u OŠ Mejaši 26. lipnja 1986. godine u razmaku od četiri minute rodila je trojke, sina Ivu koji se ne bavi sportom, i dvije olimpijke Anu i Luciju. Luce je sinoć osvojila brončanu medalju na OI u Londonu.

- Ova medalja je čudo. Lucija je napravila senzaciju. Pokazala je karakter i pobjednički duh obitelji Zaninović. Bit će to veliki poticaj za Anu koja je sad rasterećena jer je Lucija uzela olimpijsku medalju. Bit ćemo uz nju, navijat ćemo i moliti se da Ana uzme zlato, a bit će što bog da - kazivao nam je uzbuđeno Tomislav Zaninović, najstariji brat teakwondašica Lucije i Ane.

Bila je to večer za veliko slavlje u obitelji Zaninović u njihovom stanu na Bačvicama. Zaninovići su brojna obitelj: Marinko i Ana imaju petoro djece. Najstariji je Tomislav, a blizanke Ana i Lucija imaju još jednog brata blizanca, Ivu koji je stariji od Ane dvije minute, a od Lucije četiri minute. Najmlađi je Marin.

- Možete zamisliti kako su njih troje blizanaca povezani kad Ivo od uzbuđenja nije mogao gledati Lucijin meč za brončanu medalju protiv Meksikanke. Izišao je vani, otišao je na Marjan trčati. Samo je rekao javite mi na mobitel kako je prošla - otkrio nam je Tomislav, najstariji brat naše brončane olimpijke.

- I mama je bila uzbuđena. Zatvorila se u sobu. Mi smo gledali meč i molili se da ispadne najbolje. Vjera nam je jako važna i dok molimo osjećamo da smo povezani s njima tamo u Londonu. Bilo je uzbudljivo, gotovo za infarkt, ali završilo je na najljepši mogući način - ispričao nam je Tomislav.

Naravno da je telefon počeo zvoniti i do dugo u noć javljali su se prijatelji i poznanici koji su željeli čestitati Zaninovićima na uspjehu njihove brončane Lucije.

Bio je to dug dan koji je obilovao uzbuđenjima. Svi su imali velika očekivanja jer su znali koliko su Lucija i Ana uložile truda i napora u pripremama za OI.

Nakon pobjeda protiv Južnokoreanka Seulki Kang i Argentinke Lopes Rodriquez, Lucija je naletjela na Kineskinju Jingyu Wu.

- Šteta da je Lucija naletjela na Kineskinju već u polufinalu - rekao nam je uoči meča za broncu Tomislav. - Da je bila u drugom dijelu ždrijeba, Lucija bi sigurno prošla u finale. Kineskinja je ipak bila prejaka. Lucija je temperamentna, s puno emocija ulazi u borbi. Ako stvari ne krenu dobro onda se pokušava što prije izvaditi, bori se s puno rizika i zato joj se dogodilo da je Kineskinja kaznila svaku i najmanju pogrešku. Ali na kraju je pokazala karakter. U onih nekoliko sati pauze smirila se i izvukla je maksimum. Svaka joj čast - dodao je brat Tomislav.

Lucija je ispisala prekrasnu olimpijsku priču, ali to nije sve. U četvrtak će Zaninovići opet biti prikovani za tv ekrane i molit će se da Ana krene Lucijinim stopama. I da uzme još jednu medalju za Hrvatsku.

- Najvažnije da je Ana zdrava i spremna. A kad je tako sve je moguće. Daj bože da bude zlatna - poželio je Tomislav Zaninović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:17