Đakićev sin se tukao, a jedini nije dobio prijavu

VIROVITICA, PITOMAČA - Sin saborskoga zastupnika i šefa Hvidre Josipa Đakića sudjelovao je u ponedjeljak ujutro u središtu Pitomače u tučnjavi u kojoj je teže ozlijeđena 19-godišnja djevojka, ali on jedini nije prekršajno prijavljen!



Nakon izgreda u kafiću Big Ben i diskoklubu Galaxy, gdje se čekala Nova godina, Danijela Barišić (19) zadržana je na odjelu kirurgije Opće bolnice u Virovitici s potresom mozga, natučenjima po glavi i tijelu te iščašenjem ruke. Na infuziji je od prekjučer i liječnici kažu da još neće kući.



- Najprije me išamarao i izbacio van redar u Big Benu jer sam se porječkala s njegovom djevojkom. No, prave sam batine, nakon kojih sam završila u bolnici, dobila nakon toga u Galaxyju, i to od Hrvoja Đakića. Čim sam s dečkom ušla u disko, Jopić (Hrvojev nadimak, op. a.) udario me glavom u čelo, nakon čega sam pala i ne sjećam se dobro što se poslije događalo - ispričala je jučer potresena Danijela Barišić iz Pitomače.



No, Hrvoje Đakić tvrdi da to uopće nije istina. - Ništa od toga nije točno. Ta djevojka je bila u Galaxyju, i to vidno pijana, ali nikakva kontakta između nje i mene nije bilo - odlučno je jučer opovrgnuo sin šefa Hvidre i HDZ-ova zastupnika.



Njega pak, barem u dijelu iskaza, opovrgava današnje priopćenje koje potpisuje glasnogovornik virovitičke Policijske uprave, Slavko Kopjar. U policiji ističu, navodeći samo inicijale, da je Danijela Barišić fizički napala Hrvoja Đakića 1. siječnja, pola sata iza ponoći, već u kafiću Big Ben. Isto je, tvrde u policiji, ponovila i oko 2.40 sati u pitomačkom diskoklubu Galaxy, "udarivši ga šakom u predio usta", nakon čega joj je mladi Đakić uzvratio "udarivši je rukama po tijelu".



Na kraju policija sudionicima narušavanja javnog reda i mira proglašava Danijelu Barišić, redara iz Big Bena S. P. i njegovu djevojku M. G. te najavljuje njihovo prijavljivanje. U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka, međutim, policija ne spominje Hrvoja Đakića. Zbog čega je on izostavljen, Jutarnji nije uspio doznati jer je glasnogovornik virovitičke policije poslijepodne bio nedostupan.



Hrvoje Đakić tvrdi da je Danijela Barišić došla vidno pijana u pitomački diskoklub. Policija pak priopćuje da su nakon incidenta svi sudionici odbili alkotestiranje, ali djevojčina je priča posve suprotna. - Odbila!? Sama sam tražila da se svi podvrgnemo alkotestu, ali policija mi je rekla da to nije potrebno - izjavila je jučer Danijela Barišić.





- Ovo je korumpirana država, lokalni moćnici očito mogu raditi što hoće i nikome ništa! Stalno se u Pitomači govori o tom teroru, ali svega sam postao duboko svjestan tek kad se on dogodio i mom djetetu - nije krio svoj bijes Barišić.



Uvjerava nas da se njegova kći, koja ima 60 kilograma, ne bi usudila prva napasti atletski građenog Đakićeva sina.    (R. M.)

Otac pretučene: Lokalni moćnici mogu što hoće

Danijelin otac Zdenko Barišić bio je jučer iznimno ogorčen postupcima pitomačke i virovitičke policije.





Robert Mihaljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:34