Dr. Filka Galešev: Mihelčić je ozlijeđen udarcima rukom

VIROVITICA - Ivica Mihelčić (60), hrvatski ratni vojni invalid iz Virovitice, ozlijeđen je udarcima u tučnjavi, a ne pri padu sa stubišta, vidljivo je iz liječničke dokumentacije virovitičkog Doma zdravlja, u čijem je sastavu služba Hitne pomoći.



Dr. Filka Galešev, rukovoditeljica virovitičke Hitne pomoći, potvrdila je danas da je zbog tih sumnji cijeli slučaj prijavljen policiji. Pacijenta je 5. veljače oko 2.20 sati u Hitnoj pomoći primila dežurna liječnica i ustanovila lakše ozljede po glavi i tijelu uz hematome te ga uputila na odjel kirurgije u Opću bolnicu.



- Pacijentu nije bilo ništa slomljeno, ali imao je ozljede po tijelu i glavi, nagnječenje grudnoga koša... Navodi se i da su neke ozljede nastale od udarca rukom - tumačila je danas dr. Galešev držeći u ruci službene zabilješke dežurne liječnice.



Prema anonimnom pismu koje su dobili mediji, Mihelčića je navodno pretukao čelnik Hvidre Josip Đakić na proslavi obljetnice HDZ-a u virovitičkome restoranu, a cijelu je stvar, kako tvrdi anonimni izvor, zataškao ministar policije Ivica Kirin. No, i Mihelčić i Đakić to opovrgavaju, a svoju je današnju izjavu Jutarnjem listu da je njezina muža tukao upravo šef Hvidre danas povukla i Marija Mihelčić.



- Pa ja nisam rekla da je Jopa (Đakićev nadimak, op. a.) istukao moga muža! On je zbog ozljeda bio tri dana u bolnici, ali je li ga netko tamo doista tukao - ne znam. Evo, jutros je otišao bratu u Vinkovce, previše je to za njega - uzbuđeno je navodila Mihelčićeva supruga Marija. Dr. Maks Šenjuga, kod kojega je ležao, danas je tvrdio kako se baš i ne sjeća Mihelčićevih ozljeda. - Znate, poznajem ministra Kirina i ne vjerujem u te priče o zataškavanju slučaja - zaključuje dr. Šenjuga.





Virovitičani baš i nisu bili voljni pričati o cijelom slučaju. Ne znamo ništa o tome, bio je najčešći današnji komentar na gradskim ulicama i kafićima. Stariji gost jednoga kafića pak samo je kratko odrezao: "Ušutkali su oni i našega Đuru Dečaka, a kamoli neće druge"! (R. M.)

Virovitičani: Oni su ušutkali i Dečaka...



















Državna odvjetnica na godišnjem

Marica Šušnić, općinska državna odvjetnica u Virovitici, danas je naprasno završila na godišnjem odmoru i neće je biti do ponedjeljka. U Odvjetništvu su samo potvrdili kako je policija na osnovi prijave Hitne pomoći bila podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda Ivici Mihelčiću. No što dalje - nitko ne zna. U policiji su priopćili kako je ustanovljeno da je Mihelčić vidljivo pijan pao na stubištu izlazeći iz restorana te je zadobio hematom.



Robert Mihaljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:39