Kirinovo napredovanje iz izbacivača u ministra je hrvatska noćna mora

VIROVITICA -  Glavni tajnik Demokratskog centra Vladimir Novotny izjavio je danas kako ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin mora podnijeti izvješće o stanju kriminala u Republici Hrvatskoj, a nakon toga i ostavku.

"Znamo da je izvješće loše i da čovjek poput Kirina nije u stanju voditi ministarstvo policije", rekao je Novotny na konferenciji za novinare.



NOVI VIDEO: KIRIN PUT U HOLLYWOOD



SDP TRAŽI KIRINOVU OSTAVKU ZBOG LAGANJA I PRIJETNJI



Ustvrdio je da su pod Kirinovim vodstvom MUP i policija postali stranački, da se prvenstveno bave zaštitom saborskih zastupnika, te da Kirin zloupotrebljava svoje ovlasti kako bi se obračunavao s mladićima koji  njegove medijske nastupe stavljaju na internetski portal YouTube. "To je loše i podsjeća nas na 1999. godinu, na najcrnje doba HDZ-ova prisluškivanja i zloupotreba tajnih službi i policije", rekao

je Novotny.

"Kada sam kao srednjoškolac dolazio u Viroviticu, Ivica Kirin je bio izbacivač u disku. Ja sam u međuvremenu diplomirao, a on postao ministar, a to nije američki san, nego hrvatska noćna mora", kazao je Novotny.

Dodao je kako ne vidi zašto se Kirin ljuti zbog uradaka koji se stavljaju na YouTube, jer "tamo mu nitko ništa ne montira, nego se s njegovih tiskovnih konferencija i medijskih nastupa skidaju nepromišljene izjave".

(Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:13