Mirko Filipović: U srpnju revanš protiv Overeema

ZAGREB - Iako njegovo izbivanje iz ringa zbog oporavka od operacije desnog koljena traje već više od tri mjeseca, a još najmanje 30-ak dana neće biti spreman za nastup, Mirko Filipović nikad nije imao više opcija za nastavak karijere.



Čak pet svjetskih organizacija (dvije japanske i tri američke) rado bi hrvatskog gladijatora vidjele u slobodnoj borbi pod svojim okriljem. Cro Cop zasad ponajviše simpatizira japanski Dream, no s obzirom na to da u povratničkim mjesecima želi što više borbi, otvoren je za sve opcije.



rubrike

BORILAČKI SPORTOVI
više iz
Zasad je, međutim, siguran samo Filipovićev nastup 20. srpnja na zajedničkoj priredbi Dreama i američkog Afflictiona na japanskom tlu. Mirko će se boriti protiv  Alistaira Overeema jer njihov je dvoboj u rujnu 2008. godine ostao nedorečen. Nizozemac je dominirao borbom, koja je na kraju prekinuta i poništena zbog njegovih udaraca u suparnikove genitalije.



Među ostalima, 20. srpnja nastupit će i ponajbolji svjetski ultimate fighter Fjodor Jemjeljanjenko, kojeg čeka Amerikanac Jeff Monzon, a zanimljiv će biti i dvoboj Josha Barnetta i Andreja Arlovskog.



- Raduje me nastup 20. srpnja, ali ja želim u ring što je prije moguće. Daleko je srpanj, volio bih nastupiti već krajem svibnja ili najkasnije početkom lipnja. U sljedećih nekoliko dana znat ću više o svom rasporedu do kraja 2009. godine. Planiram barem četiri nastupa od svibnja do prosinca - objašnjava Mirko Filipović i dodaje da tijekom 2010. namjerava izazvati petoricu suparnika.



Filipović je nedavno u društvu trenera Marijana Žižanovića i Kristijana Peše te sparing-partnera Igora Pokrajca i Igora Kolakušića započeo boksačke treninge, no punim intenzitetom, što uključuje i high-kickove, moći će raditi tek za nekoliko tjedana.



Slobodan Mufić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:34