NLO entuzijasti pozivaju Obamu da otvori dosjee-x

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 02.12.2008. u 13:12

ZAGREB - NLO entuzijasti pritišću Baracka Obamu da napokon objavi tajne dokumente vezane uz viđenja vanzemaljskih letjelica. Potporu im je pružio i tim savjetnika novo izabranog predsjednika.

Očajni da vide kako se američka vlada povodi za primjerom britanske koja je već objavila svoje tajne dokumente od izvanzemaljcima, entuzijasti su pismenom molbom Obamu zatražili da njegova administracija napokon izađe na čisto s sadržajem dosjea-x.

Vjeruju da imaju dobre šanse za uspjeh, pogotovo nakon izjava podrške od Johna Podesta, člana tima Baracka Obame, te Billa Richardsona, guvernera savezne države Novi Meksiko.

U pismu Obami, Vijeće za političku akciju vanzemaljskog fenomena traži da se 'prekine šestdesetogodišnji embargo na istinu oko kontakta izvanzemaljaca i čovječanstva'.

Udruga želi da novi predsjednik inzistira na 'potpunom izvještaju od vojnih i obavještajnih službi oko pitanja NLO-a' te da održi otvoreno kongresno saslušanje 'na kojem će svjedočiti ljudi iz vlade spremni pružiti nevjerojatne dokaze'. Uspjehu se nadaju i zbog podrške jače nego ikada.

Podesta je, tijekom svog mandata šefa kabineta Bijele Kuće u vladavini Billa Clintona, vodio projekt kojim je nastojao skinuti oznaku 'tajno' s više od 800 milijuna stanica dokumenata.

- Vrijeme je da vlast objavi tajne dokumente stare više od 25 godina kako bi znanstvenicima pružila dovoljno podataka u otkrivanju prave prirode vanzemaljskog problema - istaknuo je Podesta.

S druge strane, guverner Richardson, nekadašnji predsjednički kandidat, također je zaljubljenik u NLO, a napisao je knjigu vezanu uz incident u Roswellu u Novom Meksiku. Vjeruje se da je 1947. godine vanzemaljski brod srušio nedaleko od Roswella te da su tijela stradalih vanzemaljaca skrivena od strane vlade.

Richardson je pozvao Pentagon da objavi što se zbilja dogodilo.

Zaljubljenici u NLO-ove smatraju da američka vlada više ne može držati politiku neobjavljivanja tajnih dokumenata pogotovo nakon što je Velika Britanija nedavno javnosti dala tisuće izvještaja viđenja NLO-a.

Kao primjer zataškavanja ističu slučaj pilota američke vojske Miltona Torresa čije je svjedočenje objavljeno zajedno s britanskim dokumentima. Torres navodi kako je 1957. dobio naredbu srušiti veliki NLO koji je letio nad Velikom Britanijom, no nakon mu je zapovjeđeno da šuti o svemu.
Goran Vugrinec

Izdvajamo