Ženinog ljubavnika pet puta pregazio autom

ŠIBENIKTomislav Kovak, 42-godišnjak iz Šibenika, službenik u Gradskom mirovinskom zavodu, doslovno je pet puta autom pregazio Zorana Bujasa (53), poduzetnika također iz Šibenika danas u 9.20 sati u Bilicama te ga na mjestu ubio. Višestrukom gaženju je prethodio verbalni te potom fizički obračun. Kovak je autom oborio Bujasa na tlo i vožnjom naprijed-nazad prešao pet puta preko njega te se nakon pola sata sam prijavio policiji.



"Ja sam Tomislav Kovak i ubio sam sada Željka Bujasa", rekao je mirnim glasom dežurnom policajcu u Prvoj šibenskoj policijskoj postaji. Nezapamćeno i okrutno ubojstvo čiji je motiv, pretpostavlja se, navodna bračna preljuba Kovakove supruge s ubijenim Bujasom, odigralo se pokraj iznimno frekventne prometnice koja iz pravca Bilica vodi prema Šibeniku točno nasuprot dućana mješovite robe u kojem je u tom trenutku, osim osoblja dućana, bila i nekolicina kupaca.



Ubojstvu je, doznajemo, prethodio njihov prethodni međusobni razgovor preko mobitela u kojemu su očito dogovorili mjesto i vrijeme susreta, pri čemu se Kovak dovezao supruginim autobilom Shevrolet Tacuma.



Sjedio je u upaljenom automobilu i čekao, nakon čega se desetak metara od njega dovezao Bujas na motociklu Kawasaki i sjeo u automobil. Uslijedio je ubrzo žustri razgovor koji se pretvorio u iznenadni fizički sukob tijekom kojega je Bujas izašao iz automobila.  Ostao je zbunjen točno ispred haube upaljenog vozila nakon čega je Kovak tada iznenada ubacio u prvu brzinu, dao gas i oborio ga u trenutku kada se Bujas uzmičući unazad nastojao popeti na ukrasni kameni zid obližnjeg stabla višnje. Nije uspio.



Završio je pod kotačima nakon čega se Tomislav Kovak dohvatio mjenjača i četiri puta brzo prešaltao naprijed-nazad turirajući automobil i trgajući pod kotačima Bujasovo tijelo. U petom prelasku preko Zorana Bujasa prešao mu je doslovno kolima preko glave te je nakon završnog gaženja Bujasovo tijelo ostalo nepomično.



Ubojica Kovak oženjen je suprugom Sanjom (38), magistrom farmacije i zaposlenicom u ljekarni Baranović-Petković u središtu Šibenika. Roditelji su jednog djeteta i prema raspoloživim spoznajama Kovak se u privatnom životu često znao iz mirnog, samozatajnog i povučenog službenika pretvoriti u iznimno impulzivnu i konfliktnu osobu.



- Nemojte me ništa pitati, neću nikome otvarati vrata - rekla nam je preko telefona njegova supruga Sanja koja se zatvorila u obiteljski dom i dodala: - Sve ćete saznati na policiji, to je njihov posao. Ja s tim nemam ništa i ne želim sada o tome ni sa kime razgovarati - završila je vidno uplakanim glasom razgovor Kolakova supruga.



- To je bila strava i užas - šokirano nam je promucala ženska osoba očevidac ubojstva, doslovno plačući i moleći nas da joj ne objavimo identitet. - Čula sam škripu guma, okrenula sam se i vidjela tijelo kako se koprca ispod automobila koji ga je gazio naprijed-nazad. Činilo mi se da sanjam ružan san jer tu scenu nisam vidjela niti na filmovima.



Čovjek ispod automobila ostao je nepomičan dok se automobil koji ga je gazio brzo udaljio prema Šibeniku. Ovog trenutka ne znam doslovno čija sam, niti kako se zovem i kako ću uopće ovo sve skupa proživjeti - uz tešku muku nam je opisala događaj svjedokinja koju su potom okružili policajci u nakani da obave službeni razgovor.



Nakon što je počinio monstruozno ubojstvo, Tomislav Kovak se odvezao u središte grada, parkirao osobni automobil i prijavio se policiji koja je u vremenu od prve dojave o ubojstvu svim raspoloživim ljudstvom po šibenskim ulicama tragala za sivoplavim vozilom marke Shevrolet i tada još nepoznatim počiniteljem.





Zoran Bujas oženjen je i otac dvoje djece. Šibenski je poduzetnik s razgranatom djelatnošću. Supruga Dragica u Bilicama vodi krojački obrt B&B, a ubijeni se Bujas u posljednje vrijeme otisnuo u ugostiteljske vode, otvorivši uspješan lokal za prodaju forneta, smješten u starom dijelu grada. Ujedno, ubijeni Bujas ovih dana trebao je dovršiti restauraciju fast-food lokala u središtu grada. Njegova supruga danas je zatvorila krojaču radnju, a doma je nije bilo cijeli dan.



Tijekom poslijepodneva nad privedenim Tomislavom Kovakom provodila se intenzivna kriminalistička obrada, prije čega su šibenski policajci u dosad neviđenom broju tijekom izvidnih radnji i u suradnji sa sucem istražiteljem i kriminalističkim tehničarima prikupili niz materijalnih tragova s mjesta nesreće.



Chevrolet Tacumu, kojim je Kovak počinio ubojstvo, premjestili su ispred svojih prostorija i prekrili ga polietilenskim omotačem. Također smo doznali kako se sprovođenje Kovaka u istražni centar očekivalo danas u kasnim večernjim satima ili čak možda sutra rano ujutro.

Ubijeni Bujas širio poslove po cijelom Šibeniku



Željko Huljev
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:02