PREMIJERE

FOTO: PORSCHE PANAMERA SPORT TURISMO pet metara dinamike, ljepote i praktičnosti s početnom cijenom od 100.000 eura

Ususret Salonu automobila u Ženevi idućeg tjedna Porsche je napokon skinuo plašt s dugoočekivane "karavanske" Panamere s dodatkom Sport Tourismo
 Porsche

Druga po redu karoserijska izvedba postojeće Panamere dobila je dodatak ST, a riječ je varijanti s produženim krovom u shooting brake stilu i bitno više mjesta u prtljažniku od standardne izvedbe. Treba priznati kako ovakva Panamera na oko djeluje čak i atraktivnije od obične jer je transformacija u praktični Porsche prilagođen obiteljskoj uporabi po nama više nego uspjela. Dakle, pred nama je Porsche u kojem mjerimo litre prtljažnika te volumen s položenom stražnjom klupom!

Foto: Porsche

A te su brojke za jedan Porsche zavidne: iza stražnje klupe prtljažni je prostor koji raspolaže s 520 litara koji se preklapanjem poveća čak do 1390 litara. Dakle, s Panamerom Sport Tourismo osim na obiteljsko ili poslovno putovanje može se bez problema u Ikeu. Dimenzije vozila pritom nisu bitno drugačije nego kod standardne izvedbe: u duljinu automobil mjeri 5049 mm, u širinu 1937 i tek je viši za 5 mm od obične Panamere. Zanimljivo je i da se u Panameri ST straga može voziti troje putnika (dosad samo dva).

Sljedeća zanimljivost je aktivni stražnji spoiler koji se podešava u tri položaja ovisno o načinu vožnje i brzini. Auto na tržište odmah dolazi u pet varijantu po pitanju motorizacije, kao Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid i Panamera Turbo. Već su poznate i cijene u Njemačkoj, a kreću se od 100.000 eura za početni model Panamera 4 Sport Turismo dok najskuplja Panamera Turbo Sport Turismo stoji 158.000 eura. Više detalja bit će poznato neposredno nakon premijere na salonu u Ženevi 7. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 17:08