AKTUALNO

Alpina B7 luksuz još luksuzniji

Za one kojima nova BMW serija 7 nije dovoljno upadljiva i brza, tu je Alpina B7 Bi-Turbo
 Alpina

Snagom od čak 608 KS Alpina B7 predstavlja ultimativnu krstaricu. Riječ je o preradi Bmw serije 7, a u oči prvo upadaju prepoznatljivi Alpinini 21-inčni naplatci.

Foto: Alpina

Kočnice su također nove kako bi na vrijeme zaustavile krstaricu koja teži više od dvije tone. Unatoč toj težini, Alpina B7 ubrzava do stotke za samo 3,7 sekundi, a sposobna je juriti i preko 300 km/h. Vozači mogu birati između više načina rada vožnje, od "Comfort +" do "Sport +". Prvi način rezerviran je za ugodno krstarenje i gradsku vožnju, a nudi mogućnost podizanja auta za 20mm kako bi lakše prešao preko prepreka. S druge strane, kada je u gore spomenutom sportskom načinu rada, Alpina se spušta za 20mm, a ovjes postaje tvrđi kako bi što bolje savladala zavoje i ostale izazove.

U unutrašnjosti se nudi koža najviše kvalitete, a head-up zaslon i Bmw navigacijski sustav dolaze standardno. Instrumenta ploča je u LED tehnologiji. Za one najzahtjevnije tu su ekrani za putnike straga.

Zanimljivo je da za europsko tržište Alpina dolazi sa poznatim xDrive pogonom na sva četiri kotača, dok će za britansko tržište, na kojem će biti predstavljena ovaj vikend na Goodwoodu, u početku u ponudi biti samo verzija sa stražnjim pogonom. Iako je ubrzanje 0-100 km/h nešto duže (4,0 sekundi), ne sumnjamo kako je verzija sa stražnjim pogonom prilično zabavna za vožnju. Cijena? Oko milijun kuna...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:53