AKTUALNO

Ferrari nije nimalo zabrinut zbog krize: ‘Očekujemo da će 2023. godina biti odlična‘

Ferrari je prepun samopouzdanja za nadolazeću godinu i nije zabrinut zbog tekućih ekonomskih problema

Ferrari Roma

 Ferrari

Ferrari je prepun samopouzdanja za nadolazeću godinu i nije zabrinut zbog tekućih ekonomskih problema.

Dok je analitičarima predstavljao rezultate tvrtke u trećem tromjesečju, glavni izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna istaknuo je da dok trenutne financijske okolnosti donose "nove izazove na globalnoj razini", za talijanskog proizvođača automobila i njegove dobavljače snažna knjiga narudžbi predstavlja dobar znak za budućnost.

image

Ferrari Purosangue

Ferrari

U razgovoru za Reuters, Vigna je rekao da su narudžbe za Purosangue nadmašile njegova najambicioznija očekivanja. "Također smo vrlo pozitivni za sljedeću godinu", rekao je Vigna. “To je zahvaljujući knjizi narudžbi koju imamo, koja obuhvaća sve proizvode koje imamo kao i sve regije. S izuzetkom nekoliko modela, cijeli naš asortiman je rasprodan.”

Ferrari je izvijestio o korigiranoj temeljnoj zaradi u trećem tromjesečju od 435 milijuna eura (3,27 milijarde kuna), što je povećanje od 17 posto.

Nadalje, isporuke su skočile u svim regijama tijekom trećeg tromjesečja, djelomično zahvaljujući isporukama 296 GTB i ograničene serije 812 Competizione.

image

Ferrari 296 GTB

Ferrari

Nakon uspješnog trećeg tromjesečja, Ferrari očekuje da će njegova prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije porasti na više od 1,73 milijarde eura ove godine u usporedbi s prethodnom procjenom između 1,7 milijardi eura i 1,73 milijarde eura.

image

Ferrari 499P (Le Mans Hypercar)

Ferrari

Ferrari ne pokazuje znakove usporavanja svojih planiranih premijera novih i uzbudljivih modela. Krajem listopada pojavila su se izvješća koja sugeriraju da će hiperautomobil nasljednik LaFerrarija biti predstavljen u listopadu 2024. Iako tehničke specifikacije automobila još nisu poznate, pretpostavlja se da će automobil imati tehnologiju prenesenu iz programa Formule 1 i Le Mans Hypercara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 19:54