NOVE TEHNOLOGIJE

FORD INVESTIRA milijardu dolara u kompaniju Argo AI koja razvija umjetnu inteligenciju za autonomnu vožnju

Plan je navedeni iznos investirati kroz sljedećih 5 godina, a Ford bi u suradnji s Argo AI-om razvijao tehnologiju za autonomnu vožnju
 Ford

Nakon nedavnih ulaganja u povećanje kapaciteta i opreme tvornice u Michiganu, u Fordu su dokazali da su odlučni u naumu da u budućnosti postanu lideri na tržištu kada je u pitanju autonomna vožnja. Naime, odlučili su investirati čak milijardu dolara u kompaniju Argo AI koja razvija umjetnu inteligenciju. Navedeni iznos investirat će se u razdoblju od pet godina.

Argo AI osnovan je od strane bivših vođa Google-a i Ubera, nalazi se u Pittsburghu, a zapošljava čitav niz inženjera koji će, između ostalog, razvijati i rješenja za autonomnu vožnju, koju će Ford predstaviti 2021. godine. Tako se spominje tzv. „Virtualni vozački sustav“ koji će predstavljati „mozak“ autonomnih Fordova, a pritom će korisiti umjetnu inteligenciju.

„Sljedeće desetljeće bit će obilježeno autonomnim vozilima koja će imati veliki utjecaj na društvo u cjelini, nešto poput Fordove pokretne proizvodne trake koja je značila revoluciju prije 100 godina. Smatramo kako je investiranje u Argo AI potez koji će donijeti vrijednost kompaniji i ojačati Fordovu poziciju na tržištu.“ –rekao je CEO Forda Mark Fields. A pod ojačavanjem Fordove pozicije prije svega je mislio na korištenje licenci- svu razvijenu tehnologiju planiraju nuditi i ostalim proizvođačima putem licenci, što će im omogućiti konkurentsku prednost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:57