FACELIFT

FOTO: ŠKODA OSVJEŽILA bestseller Octaviju koja u prodaju kreće početkom iduće godine

U Škodi su odlučili osvježiti svoj "bestseller", a najveća promjena su nova prednja svjetla u dva dijela i maska rađena po uzoru na veći Superb
 Škoda

Iduće godine u prodaji će se naći osvježena Škoda Octavia. Najprodavaniji Škodin model najveće je promjene doživio na prednjem dijelu, gdje se ističu nova dvostruka LED svjetla i maska kojom dizajnerski prati modele Superb i Kodiaq. Neke će prednja svjetla podsjetiti na Mercedesovu E-klasu (W212).

Foto: Škoda

Prednji i stražnji branik doživjeli su sitne promjene. U unutrašnjosti se nudi veći broj boja i poboljšani multimedijalni sustav, a uz navigaciju Columbus veličina zaslona na dodir porasla je na 9,2-inča. Uz multimedijalni sustav dolazi i Wi-fi hotspot. Tko želi, uz doplatu može dobiti i grijani volan, a za karavansku izvedbu tu je i elektroničko otvaranje prtljažnika.

Broj sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču povećan je, a u ponudi je čak i tzv. "Trailer assist" koji pomaže vozačima koji imaju kamp kućicu prilikom parkiranja. Uz to, tu je i poboljšani sustav pomoći pri parkiranju koji upozorava vozača na nadolazeće automobile prilikom izlaska iz parkinga. Novi, "inteligentni" ključ pamti postavke nekoliko vozača. Što se motorizacije tiče, nema novosti, odnosno u ponudi će i dalje biti poznatih 5 benzinskih i 4 dizelska motora. Pogon na sva četiri kotača bit će dostupan uz verzije sa 1.8 TSI, odnosno 2.0 TDI motorima. U prodaji će se naći iduće godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:43