VOZAČKI AUTO U MORU ELEKTRIČARA

FOTO: VOZAČKA POSLASTICA SAMO ZA JAPANCE Subaru pokazao STI S208 sa 329 KS rezerviranu za 450 sretnika

Ispod poklopca motora nalazi se pojačani 2,0-litreni turbak koji sada razvija 329 KS uz 432 Nm okretnog momenta. Snaga se naravno prenosi putem 6-stupanjskom ručnog mjenjača.
 Hrvoje Tomić

I dok na salonu u Tokiju uglavnom dominiraju futuristični koncepti pogonjeni električnom energijom, nekolicina automobila ipak je namijenjena sada već "old school" ljubiteljima sportskih vozačkih automobila. Jedan od njih je i Subaru STI kodnog imena R208 Special Edition. Riječ je o posebnoj verziji STI-a koja će biti proizvedena u samo 450 primjeraka, a svi će biti rezervirani za domaće, japansko tržište. Ispod poklopca motora nalazi se pojačani 2,0-litreni turbak koji sada razvija 329 KS uz 432 Nm okretnog momenta. Snaga se naravno prenosi putem 6-stupanjskom ručnog mjenjača na sve kotače. Japanski proizvođač odlučio je za bolje držanje ugraditi Bilsteinove amortizere, a automobil je opremljen i torque vectoringom.

Vizualno se S208 ističe 19-inčnim naplatcima, karbonskim spliterom i spojlerom straga. Kupci će moći birati između nekoliko boja: "World Rally Pearl" plave, "Crystal" bijele ili "Grey Khaki" sive u kojoj je ovaj model i predstavljen. Za potpuni dojam kupci će moći nadoplatiti za NBR Challenge paket vanjštine s kojim automobil dobiva agresivne dodatke, karbonski krov i masivni karbonski spojler straga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:18