VELIKI PLANOVI

Generalni direktor Audija otkrio nove detalje o budućoj liniji: ‘U planu imamo još RS SUV-ova‘

Iako možemo očekivati dodatne RS crossovere u budućnosti, neće svaki model dobiti tretman visokih performansi

Audi RS Q8

 Audi

Generalni direktor Audi Sporta Sebastian Grams otkrio je nove detalje o budućoj liniji proizvoda tvrtke. Govoreći za Autocar, Grams je rekao da će "donijeti više SUV modela u RS segment i također u električni svijet." Iako tvrtka već nudi pregršt RS crossovera – uključujući RS Q3, RS Q3 Sportback i RS Q8 – još uvijek ima dovoljno prostora za više.

image

Audi RS Q3 Sportback

Audi

Grams nije objasnio, ali ne bi nas iznenadilo da uskoro vidimo RS Q5. Audi je čudno odsutan u segmentu, kojim dominiraju BMW X3 M i Mercedes-AMG GLC 63. Špijunski fotografi su također snimili RS Q6 e-tron i možemo očekivati dodatne električne RS SUV-ove u budućnosti.

image

Audi RS Q3

Audi

Dok nove RS varijante dolaze, Grams je rekao da ne želi "RS inflaciju" i napomenuo da ne bi svaki model trebao nuditi RS varijantu. Kao rezultat toga, neki modeli poput Q7 mogli bi ostati ograničeni na S varijantu.

image

Audi RS Q8

Audi

Grams je također govorio o mogućnosti nasljednika R8 i TT-a. Napomenuo je da je novi R8 njihova "najveća želja", ali je rekao da tvrtka ima "puno zadataka koje treba ispuniti na različitim poljima" i da oni "o tim stvarima ne mogu odlučiti sami". Grams je također bio stidljiv kada je u pitanju novi TT, rekavši da "to ovisi o strategiji platforme budućnosti".

image

Aaaudi R8 GT RWD

Audi

Dok Audi ide samo na EV, Grams je potvrdio da u međuvremenu dolaze plug-in hibridi visokih performansi. Rekao je da oni neće biti "ništa manje nevjerojatni od onoga što vozite danas" i nagovijestio je da će omogućiti "više prilika za dizajniranje performansi vožnje kako bi bile još bolje za kupca."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32