KRAJ POSLOVANJA

‘Izgubili smo milijune’: Clarksonova web-stranica i aplikacija DriveTribe se gasi ovog mjeseca

Unatoč lošim vijestima, tvrtka je objavila da će Richard Hammond nastaviti ažurirati kanale društvenih medija DriveTribe

James May, Richard Hammond i Jeremy Clarkson

 Profimedia

Uz javnu objavu tužnog tona, web stranica DriveTribe objavila je da će prestati s radom do kraja ovog mjeseca, navodeći kao razlog 'značajne izazove u industriji' koji su stvorili 'nevjerojatno teško radno okruženje za tvrtke koje ovise o oglašavanju'.

I web stranice i aplikacije DriveTribe i FoodTribe zatvorit će se do kraja siječnja, zajedno s poslovanjem iza njih. Korisnici će moći preuzeti svoj sadržaj u pdf obliku, dok će svima koji su potrošili novac na Tribecoin ili imaju trajnu pretplatu biti vraćen novac do početka veljače. Isto vrijedi i za korisnike pametnih telefona koji su kupili aplikaciju na Androidu ili Apple iOS-u.

image

Objava na web-stranici

Web Screenshot

Unatoč lošim vijestima, tvrtka je objavila da će Richard Hammond nastaviti ažurirati kanale društvenih medija DriveTribe, a Jeremy Clarkson i James May će se pojavljivati s vremena na vrijeme. To uključuje Facebook stranicu koja je prikupila 4,2 milijuna lajkova i YouTube kanal s više od 2 milijuna pretplatnika.

DriveTribe je s radom započeo 2016. godine kao novi projekt s bivšim voditeljima TopGeara i automobilskim guruima Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom i Jamesom Mayem u glavnim ulogama. Cilj je bio postati online platforma za automobilske entuzijaste sa zajednicama poznatim kao 'plemena'.

image

Richard Hammond, Jeremy Clarkson i James May

Profimedia

Iako je pothvat bio poduprt ogromnim ulaganjima 21st Century Foxa (43 milijuna kuna) i Breyer Capitala (36 milijuna kuna), financijski se nikada nije ostvario. DriveTribe je navodno izgubio 12,5 milijuna funti (112.8 milijuna kuna) u prve dvije godine rada. Pandemija i rezultirajući nedostatak automobilskih čipova u automobilskom sektoru koji je doveo do 'ozbiljnog smanjenja marketinških proračuna u cijeloj industriji' dodatno su pogoršali stvari za posao koji se uvelike oslanjao na oglašavanje.

Glavne osobe koje stoje iza DriveTribea objavile su izjave o njegovom završetku. Jeremy Clarkson je rekao: 'Svi smo stvarno razočarani što su izazovi u industriji - ni najmanje potpomognuti tekućom pandemijom - jednostavno onemogućili nastavak poslovanja u sadašnjem obliku', dok je James May dodao: 'Strašna je šteta što ovo moramo pustiti'.

image

Jeremy Clarkson

Profimedia

Richard Hammond, koji će voditi kanale društvenih medija, izjavio je: 'Iako smo svi stvarno razočarani što naše poslovanje s DriveTribe web-mjestom mora doći kraju, zaista sam presretan što nastavljam naš odnos s ovom briljantnom zajednicom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:44