ČISTA EGZOTIKA

Jedan i jedini: ovo je Ferrari 458 MM Speciale izrađen po specijalnoj narudžbi

Kompletno prerađena karoserija modela 458 Italia izrađena je od aluminija i lakog karbona te lakirana u bijelu boju
 Ferrari

Premda se dosad prema špijunskim fotografijama nepoznatog Ferrarija vjerovalo kako je riječ o novom uvodnom modelu Dino sa V6 motorom, pokazalo se, naime, kako je bila riječ o specijalnoj izvedbi Ferrarija 458 Speciale s oznakom MM izrađenog prema specijalnoj narudžbi. Naručitelj ostaje nepoznat, no izgled Ferrarija osmišljenog u Ferrari Styling centru upravo je fantastičan.

Ferrari

Da, lijepo je imati novaca pa naručiti jedinstveni Ferrari po želji uz sugestije vodećih stručnjaka iz Maranella. Tako ovaj egzota koji je nastao na osnovi modela 458 Speciale ima rukom izrađenu karoseriju od aluminija i kompozitnih karbonskih vlakana. Osim toga prednji su nosači krova lakirani u crno, što sada u kombinaciji s bočnim staklima te prednjim vjetrobranom osigurava efekt "vizira".

Ferrari

Potpuno su prerađeni i bokovi Ferrarija, sada s velikim usisnicima zraka za hlađenje motora te kompletan stražnji kraj s velikim integriranim spojlerom za još bolji downforce. Posebna se bijela boja pritom, zove Bianco Italia, a naljepnice koje se protežu cijelom njegovom dužinom u bojama su talijanske zastave. U kombinaciji s alu naplacima dizajniranim posebno za ovaj jedinstveni primjerak atraktivna je cjelina upotpunjena.

Ferrari

Kompletna je unutrašnjost presvučena Cioccolato kožom koja je prošivena bijelim koncem, a dodan je i poboljšani audio sustav. O performansama nema ni slova, no vjerojatno je ispod stražnjeg poklopca središnje smješten 4,5-litreni V8 atmosferac od 605 KS i 540 Nm iz maloserijskog 458 Italia koji snagu putem 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke šalje na stražnje kotače. Najveća brzina: 325 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3 sekunde. Vjerujemo da su ovi podaci više nego zadovoljavajući za nepoznatog bogataša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:20