PRESTIŽNA NAGRADA

Lani Petica, a sada Šestica: Hyundai je ponovo uzeo titulu Svjetskog automobila godine

Iza korejske elektrosenzacije novinari iz 30 zemalja smjestili su Kiju Niro i BMW X1

Hyundai Ioniq6

 Hyundai

Na salonu automobila u New Yorku jučer je proglašen najbolji automobil 2023. godine. Nakon prošlogodišnjeg trijumfa s modelom Ioniq 5, titula je i ove godine otišla u ruke Hyundaija.

Ispred Kije Niro i BMW X1, na tronu je završio Hyundai Ioniq 6 kojeg je izabrala većina od 100 specijaliziranih automobilskih novinara iz 30 zemalja.

Uz titulu automobila godine, korejska elektrosenzacija okitila se i naslovom ‘Najboljeg dizajna‘ te ‘Najboljeg električnog automobila‘.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

‘Oduševljeni smo što smo primili ovu prestižnu nagradu dvije godine zaredom. Ovo je priznanje našem talentu i naporima da na tržište dovedemo električna vozila poput Ioniqa 6.

image

Hyundai Ioniq 6

Hyundai

Ova titula jača našu predanost da budemo globalni lider u elektrifikaciji vozila i poslužit će za pojačavanje naših napora da osiguramo ovako kvalitetna i pametna rješenja za mobilnost‘ rekao je Jaehoon Chang, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Company.

Prije nekoliko dana bili smo na međunarodnoj prezentaciji Svjetskog automobila godine u Madridu, a dojmove iz vožnje pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:20