AKTUALNO

Papa Franjo u Škodi: Poglavar katoličke Crkve tijekom posjeta Slovačkoj koristio električni Enyaq

Škoda je otvorila web stranicu za Papin posjet Slovačkoj, gdje je svatko Papi mogao poslati pozdrav dok je putovao Slovačkom
Papa Franjo putovao u Škodi Enyaq iV
 Škoda

Od 12. do 15. rujna, Papa Franjo je boravio u Slovačkoj na poziv predsjednice Zuzane Čaputove. Tijekom svog boravka poglavar katoličke Crkve koristio je dva Enyaqa iV i dva Karoqa, koji su prilagođeni po specifikacijama Vatikana.

Kako bi se Papa bolje vidio, standardna zatamnjena stakla zamijenjena su prozirnima, dok su na poklopac motora montirani kromirani držači za zastavu Vatikana. Osim toga, možemo vidjeti službeni logotip Pape na vanjskim zrcalima. Sve korištene Škode završene su metalik crnom nijansom uz crnu unutrašnjost.

image
Škoda Enyaq iV
Škoda

Posjet je započeo dolaskom Pape u zračnu luku Bratislava, nakon koje je Papa odvezen u diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u glavnom gradu Slovačke. Nakon što se u ponedjeljak sastao s državnim vrhom, dan poslije je odletio za Košice gdje se sastao s predstavnicima romske zajednice. Tamo su mu na raspolaganju također bili Enyaq i Karoq.

Škoda je otvorila web stranicu za Papin posjet Slovačkoj, gdje je svatko Papi mogao poslati pozdrav dok je putovao Slovačkom. ‘Kroz proširenu stvarnost, svi pozdravi primljeni putem web stranice bit će prikazani na virtualnom 3D modelu SUV-a ili na pravom Enyaqu. Sve što trebate učiniti je otići na web stranicu i usmjeriti tablet ili mobilni telefon prema vozilu‘, objašnjava Škoda.

Ovo nije prvi put da je Papa koristio Škode tijekom svojih diplomatskih misija. Naime, Škoda je Papi Franji tijekom njegovog dvodnevnog posjeta Irskoj 2018. godine pružila četiri Rapid Spacebacka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:25