CIJENA SLIČNA STAROJ

Peugeot 308: Moderniji i dinamičniji izgled za hatchback, karavansku te CC varijantu!

Estetske dorade na modelu 308 posebno su naglašene na prednjem dijelu koji je sada agresivniji nego prije

Sredinom sljedećeg mjeseca na hrvatskom će se tržištu pojaviti redizajnirana izvedba Peugeotova modela 308. Najveće novosti vezane su uz vizualne korekcije vanjskog dizajna, a uz štedljivije motore, Francuzi su predstavili i novu mikrohibridnu e-HDI tehnologiju koja s 1,6-litrenim dizelašem snage 115 KS nudi malu emisiju CO2, samo 98 g/km.

Osam motora u ponudi

Spomenute estetske promjene obuhvatile su sve karoserijske izvedbe modela 308, uključujući hatchback, karavansku te CC varijantu. Premda se ne može govoriti o radikalnim doradama na vanjskom dijelu, sigurno je da ‘novi’ Peugeot sada izgleda znatno modernije i dinamičnije.

Ozbiljniji izgled korijene vuče iz nedavno predstavljenog modela 508, a krase ga zaobljenija, zatamnjena svjetla, novi poklopac motora te rešetka hladnjaka. Redizajnirana izvedba francuskog kompakta straga ne razlikuje se previše od prethodnika jer su promjene na stražnjem braniku zanemarive.

Za razliku od vanjštine, unutrašnjost nije doživjela veće izmjene. Tek nove boje i materijali za presvlake sjedala razočarat će sve koji su očekivali veće eksperimente. Ponuda benzinaca starta s 1,4-litrenim VTi motorom snage 98 KS, slijedi 1,6 VTi sa 120 KS, dok su najsnažnije izvedbe opremljene 1,6-litrenim THP motorom snage 156, odnosno 200 KS.

Cijena slična staroj

Najslabiji dizelaš je 1,6-litreni HDi motor s 92 KS, a kupcima će biti dostupan i novi e-HDI sa 112 KS, te dvolitreni agregat u varijantama od 150 i 163 KS. Najsnažnija GT izvedba pod prednjim će poklopcem imati 1,6-litreni THP motor snage 200 KS koji će biti dostupan i u kupe-kabriolet izvedbi.

Ovisno o odabranoj motorizaciji, kupci će na raspolaganju imati ručni mjenjač s pet i šest brzina, te automatik sa šest brzina. Cijena redizajniranih izvedbi Peugeota 308 na hrvatskom tržištu za sada još nije formirana, no očekuje se da će biti slična onoj prije redizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:52