Japan Mobility Show

Povratak legendarnog imena: Honda Prelude se vraća kao električni coupe, pokazan koncept

Honda je na Japan Mobility Showu najavila uskrsnuće još jednog popularnog imena sportskih automobila; new-age Prelude Concept

Toshihiro Mibe predstavlja”Prelude Concept”

 Yoshio Tsunoda/AFLO/Profimedia

Kompanija je na predstavljanju prototip opisala kao vozilo s "proizvodnom namjerom", naznačujući da će uskoro proizvesti model za cestu.

Koncept Prelude odstupa od tradicionalnog dizajna svojih prethodnika. Dok su prethodni Prelude bili poznati po svom kompaktnom stilu coupea s dvoja vrata, novi koncept poprima znatno veći oblik, iako to nije iznenađenje s obzirom na to koliko su generalno veliki automobili danas.

image

Toshihiro Mibe predstavlja"Prelude Concept"

Yoshio Tsunoda/AFLO/Profimedia

Gledajući sprijeda, mogli biste pomisliti da gledate novi model Toyote. Automobil ima par oštrih prednjih svjetala povezanih s LED svjetlosnom trakom smještenom točno iznad mjesta na kojem bi stajala registarska pločica. Donji dio odbojnika završen je u crnoj boji s mrežastim uzorkom i ima mali vertikalni element dizajna završen u plavoj boji.

Bočni profil malo više pristaje nazivu Prelude. Vidljivi su mali bočni retrovizori u crnoj boji, kao i ručke na vratima u ravnini. Honda je također opremila koncept setom sjajnih crnih kotača i plavim kočionim čeljustima koje daju nagovještaj njegovih performansi.

Linija krova se brzo sužava prema stražnjem dijelu, što izgleda poput križanca između Porschea 911 i Hyundai Ioniqa 6. Stražnjim dijelom dominira LED svjetlosna traka pune širine, crni spojler i sjajni crni branik.

image

Toshihiro Mibe predstavlja"Prelude Concept"

Yoshio Tsunoda/AFLO/Profimedia

Vrlo malo se još zna o Honda Prelude Conceptu u ovoj fazi, ali proizvođač automobila ga opisuje kao "sportski" model koji će pružiti "užitak vožnje" i "pružiti izvanredno uzbuđenje kakvo nikada prije niste osjetili." Honda je dodala da nastavlja s razvojem modela i osim što je izjavila da je električni, još nije ništa rekla o njegovom pogonskom sklopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:54