LIJEP POPUT SULEJMANA

RENAULT FLUENCE Novi izgled za drugu generaciju

Na Salonu automobila u Istanbulu Renault je predstavio redizajniranu kompaktnu limuzinu Fluence

Sljedeće godine Renault na europska tržišta uvodi redizajnirani model Fluence koji je upravo doživio premijeru na Salonu automobila u Istanbulu. Ne čudi što je baš taj salon izabran za predstavljanje druge generacije.

Renault Fluence proizvodi se u tvornici Oyak-Renault u gradu Bursi, a Renaultova limuzina u Turskoj zauzima i velik dio tržišnog kolača u segmentu. Usporedo s Turskom, prodaja će tijekom 2013. startati na još 55 europskih tržišta uključujući i hrvatsko. Sada nakon tri godine Fluence je dobio puno atraktivniji izgled koji se oslanja na kućna stilska rješenja koja smo već imali prilike upoznati na modelima Twingo i Clio , a što se u prvom redu odnosi na novu masku s velikim znakom, novi prednji branik i nove farove.

Novosti ima i u unutrašnjosti vozila koja sada djeluje otmjenije s boljim materijalima presvlaka te bogatijom opremom koja uključuje automatsku parkirnu kočnicu, daljinsko središnje zaključavanje, senzore za parkiranje, Bluetooth, USB priključak te veliki info zaslon osjetljiv na dodir s funkcijama navigacije i telefona.

U motornoj ponudi su 1,6-litreni benzinac sa 115 KS koji se može naručiti i sa Xtronic CVT mjenjačem te 1,6-litreni dizelaš sa 115 ili 130 KS. Za benzinski motor tvornica obećava potrošnju od 6,4 litre na 100 km, a za dizelaše samo 4,6 litara.

S privlačnim novim izgledom, dorađenim detaljima u unutrašnjosti i više opreme moguće je da će novi Fluence, pod uvjetom da početna cijena ne bude mnogo viša od sadašnje (109.500 kuna za model 1.6 16V Authentique), stvoriti dosta glavobolje nadolazećim kompaktnim limuzinama Seatu Toledu, Škodi Rapid, Peugeotu 301 i Citroënu C-Elysée.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:37