DUGOOČEKIVANI NASLJEDNIK

Volkswagen I.D. Buzz s obrisima legendarnog T2 na tržištu do 2025. godine

Dva elektro motora ukupne snage 369 KS omogućavaju mu ubrzanje do stotke za 5,1 sekundi
 Volkswagen

Prije nešto više od 10 godina Volkswagen je zagolicao maštu javnosti predstavivši koncept Microbusa koji nažalost nikad nije vidio serijsku proizvodnju. Sada je u Detroitu prikazan nasljednik Microbus Concepta, studija pod nazivom I.D. Buzz. Ipak, ovaj put se najavljuje serijska proizvodnja.

Foto: Volkswagen

Kombi je pogonjen s dva elektro motora ukupne snage 369 KS, što mu omogućava ubrzanje do stotke za 5,1 sekundi. Maksimalna brzina ipak je limitirana na 160 km/h. S jednim punjenjem može navodno odraditi čak 600 km, a da stvar bude bolja, u Volkswagenu tvrde da 80 posto baterije može biti napunjeno za samo pola sata. Osim toga, najavili su mogućnost proizvodnje i modela sa samo jednim elektro motorom i manjom baterijom koji bi predstavljao jeftiniju verziju. I.D. Buzz opremljen je sustavom autonomne vožnje pod nazivom I.D. Pilot, a uz veliki head-up zaslon tu je i sustav koji prepoznaje vozača i prema njemu prilagođava postavke automobila.

Dizajnerski prati prošli koncept Microbusa, ali podsjeća i na modernu verziju hipijevskog Volkswagen kombija (Type 2). Tako je na relativno poznate linije nadodana moderna tehnologija. Svjetla i znak na prednjem dijelu slična su kao i kod manjeg koncepta I.D. o kojem smo već pisali. Javnost će najviše zanimati kada bi ovaj koncept mogao vidjeti svjetlo dana. Ako je vjerovati najavama njemačkog proizvođača (koje se poklapaju s najavljenim planom razvoja), oko 2025. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02