TUNING

ABT-ov dorađeni Audi RS6-LE proizvodi impresivnih 760 KS: U planu samo 200 primjeraka

Ovaj poseban Audi poznat je kao ABT RS6-LE (Legacy Edition), a izradio ga je američki partner LCE Performance USA u Arizoni

ABT Audi RS6-LE

 ABT

Prvi Audi RS6-LE kojeg je ABT doradio stigao je na Tjedan automobila u Montereyu uoči svog javnog predstavljanja u Exoticsu na Broadwayu ove subote u Seasideu u Kaliforniji.

Ovaj poseban Audi poznat je kao ABT RS6-LE (Legacy Edition), a izradio ga je američki partner LCE Performance USA u Phoenixu, u Arizoni. Vanjski dio krasi tamno maslinasto zelena nijansa, dok se sprijeda nalazi novi razdjelnik od karbonskih vlakana. Njemački tuner također je za njega razvio poklopce retrovizora od karbonskih vlakana, prepoznatljive bočne pragove, stražnji spojler i stražnji difuzor.

Hauba je također modificirana i sada ima istaknuti umetak od karbonskih vlakana koji ne samo da izgleda dobro, već također poboljšava disipaciju topline. LCE Performance USA također je odlučio opremiti ovaj RS6 ABT-ovim IR22 kovanim naplatcima sa zlatnom završnom obradom.

Ugrađen je i set opruga i novi stabilizator prednjeg i stražnjeg ovjesa. Ispušni sustav od nehrđajućeg čelika uključuje cijevi od 102 mm. Što se tiče performansi, set novih turbopunjača, intercoolera, remap ECU-a i optimizirano hlađenje omogućuje 4,0-litrenom V8 da razvije više od 750 KS i 980 Nm okretnog momenta.

U kabini, ABT je doradio volan oblogama od alcantare, a sjedala dobivaju ambleme ABT-a i RS6-LE. Nove podne prostirke dobivaju isti logo, a tu su i neki novi detalji poput kapice za start-stop prekidač, rasvjeta na vratima i nova prostirka za prtljažnik.

U planu je samo 200 primjeraka ograničene serije RS6-LE za cijeli svijet, i sigurno je pretpostaviti da bi Sjeverna Amerika mogla biti jedno od njegovih najvažnijih tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:04