TUNING

Labuđi pjev: ABT Audi RS6 Legacy karavan od 760 KS ograničena je serija od samo 200 primjeraka

ABT Sportsline, poznat po ponudi sveobuhvatnih tuning paketa za RS6, predstavio je novu kreaciju pod nazivom Legacy Edition

ABT Audi RS6 Legacy Edition

 ABT Sportsline

Aktualna generacija Audija RS6 postoji od 2020., ali je i dalje jedan od najzanimljivijih karavana na tržištu i pametna alternativa popularnim SUV vozilima. ABT Sportsline, poznat po ponudi sveobuhvatnih tuning paketa za RS6, predstavio je novi model ograničene proizvodnje pod nazivom Legacy Edition, dodatno povećavajući privlačnost modela za europske i sjevernoameričke kupce.

Vizualno, RS6-LE se ističe aerodinamičkim dodacima od izloženih ugljičnih vlakana, 22-inčnim kovanim kotačima završenim u sjajnoj crnoj boji i četverostrukim ispušnim cijevima od nehrđajućeg čelika dimenzija 102 mm. Aero kit uključuje karbonski umetak haube, ukras usisnika odbojnika, prednji spliter s integriranim perajama, dodatke za prednji blatobran, poklopce retrovizora, bočne pragove, produžetak stražnjeg odbojnika i veći krovni spojler.

image

ABT Audi RS6 Legacy Edition

ABT Sportsline

Unutrašnjost je ponovno presvučena Dinamica vatrootpornom tkaninom i Alcantarom, s crvenim šavovima, bijelim amblemima ABT i crvenim natpisom RS6-LE na sjedalima i podnim prostirkama. Konačno, pragovi vrata "1-od-200" upotpunjuju posebne detalje.

image

ABT Audi RS6 Legacy Edition

ABT Sportsline

Možda još važnije, twin-turbo 4,0-litreni V8 motor dobio je set dorađenih turbina, novi intercooler, remap ECU-a i optimizirano hlađenje. Kao rezultat toga, proizvodi 760 KS (559 kW) i 980 Nm okretnog momenta u EU specifikacijama. Ovo smješta RS6-LE između ABT-ovog RS6-R (740 KS) i Johann Abt Signature Edition (790 KS).

image

ABT Audi RS6 Legacy Edition

ABT Sportsline

U svakom slučaju, te brojke predstavljaju značajan napredak u odnosu na 600 KS (441 kW) i 800 Nm standardnog Audija RS6. Ostale izmjene ispod kože uključuju spušteni ovjes s ABT oprugama i sportskim stabilizatorima te novi ispuh od nehrđajućeg čelika.

image

ABT Audi RS6 Legacy Edition

ABT Sportsline

S dostupnošću od 200 jedinica, RS6-LE nije toliko ograničen kao 125 jedinica RS6-R-a ili 64 jedinica Johann Abt Signature Editiona. Ipak, cijena je prilično visoka, budući da je za izmjene potrebno ne manje od 102.600 eura, uz dodatnih 11.462 eura za ugradnju, povrh cijene samog automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:48