POGLEDAJTE VIDEO

Skrenuo u rijeku: Ovako izgleda Audi RS6 od 1,3 milijuna kuna koji je danima bio pod vodom

Nekoliko policajaca, čamci i sonar bezuspješno su satima tragali pa je policija morala obustaviti potragu u nedjelju navečer

Audi RS6 Avant

 YouTube Screenshot

Novi Audi RS6 Avant uništen je u njemačkom gradu Gundelsheimu nakon što ga je vlasnik automobila slučajno odvezao u rijeku Neckar.

Incident se dogodio 13. veljače, a kako se doznaje, 37-godišnji vlasnik RS6 parkirao je pored rijeke kako bi napravio nuždu. Zaboravio ga je izbaciti iz brzine i ostavio 'u rikvercu'. Kad je pritisnuo gas, Audi je ubrzao unatrag i pao niz nasip u rijeku.

Rein-Neckar-Zeitung javlja kako je muškarac uspio pobjeći kroz šiber i doplivao do obale rijeke. Kada su ekipe Hitne pomoći stigle na lice mjesta, zbrinuli su mu šok i blagu hipotermiju.

Vlastima je trebalo dosta vremena da lociraju RS6 nakon što je potpuno potonuo u dubinu rijeke. Nekoliko policajaca, čamci i sonar bezuspješno su satima tragali pa je policija morala obustaviti potragu u nedjelju navečer. Međutim, pronašli su niz drugih automobila u rijeci.

Navečer, 15. veljače, RS6 je konačno pronađen pomoću sonara visoke rezolucije i rijeka je zatvorena za brodove kako bi ovađenje moglo započeti. Ronioci su imali zadatak pričvrstiti RS6 remenima prije nego što je podignut iz rijeke pred malom gomilom promatrača.

Nakon što je RS6 izvučen iz rijeke, glasnogovornik policije Carsten Diemer rekao je da će vlasti započeti istragu o tome je li vozačevo objašnjenje za incident uvjerljivo. Nakon što je proveo nekoliko dana pod vodom, ovaj RS6 je očito uništen i više se nikada neće vratiti na cestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:55