VELIKI POVRATAK

BOMBA IZ SVIJETA F1: OSTVARUJE LI SE zamisao Marchionnea o povratku Alfa Romea u Formulu 1?

Marchionne je prošle godine izjavio kako bi Alfa Romeo u Formuli 1 mogla služiti kao "juniorski" tim u kojem bi mladi vozači brusili svoj talent. Sauber će ovaj vikend na utrci u Abu Dhabiju objaviti vozačku postavu za iduću sezonu, a kako piše Autocar, sada su se pojavile i spomenute špekulacije kako će Marchionne brendirati momčad u Alfa Romeo.
 Sauber F1 Team Facebook

Šef FCA grupe Sergio Marchionne već neko vrijeme ne skriva svoju želju da dovede Alfu Romeu u F1. Kao ulaznicu bi mogao iskoristiti Sauber koji trenutno od Ferrarija posuđuje motore i koji ima namjeru u budućnosti surađivati s talijanskim proizvođačem. Podsjetimo, Marchionne je prošle godine izjavio kako bi Alfa Romeo u Formuli 1 mogla služiti kao "juniorski" tim u kojem bi mladi vozači brusili svoj talent. Sauber će ovaj vikend na utrci u Abu Dhabiju objaviti vozačku postavu za iduću sezonu, a kako piše Autocar, sada su se pojavile i spomenute špekulacije kako će Marchionne brendirati momčad u Alfa Romeo.

Reuters

Na taj način vjerojatno bi dobio još jednog vozača. Zasad se pretpostavlja da će prvu priliku za nastup dobiti Charles Leclerc iz Ferrarijeve akademije, a za drugo mjesto će se borititi Marcus Ericsson koji sa sobom nosi jake sponzore i Giovanazzi, još jedan mladi vozač iz Ferrarijeve akademije. U svakom slučaju, pratit ćemo razvoj ove situacije. Kada bi Marcionneove zamisli prošle, to bi bio povratak Alfe Romeo u F1 nakon 33 godine. Kada govorimo o samom povratku, treba imati na umu da bi se u bolidu nalazio Ferrarijev motor, a samo bi ime tima bilo promijenjeno. Ipak, postoji mogućnost da bi tehnička suradnja s Ferrarijem mogla biti pojačana što bi donijelo dodatne pogodnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:18