VIDEO

NOTE KOJE LEDE KRV U ŽILAMA : Ovo je pet Porsche modela s najboljim zvukom!

Njemački je proizvođač na svom Youtube kanalu počeo objavljivati kratke video isječke u kojima po kategorijama bira svojih top 5 modela svih vremena. Ovih pet najbolje "sviraju"
 Porsche

Iako se danas na tržištu može naći mnoštvo glasnih automobila, pogotovo ako su opremljeni "aftermarket" ispušnim sustavima, rijetko koji proizvođač može se pohvaliti zvukom kakav imaju Porsche modeli. Njemački proizvođač krenuo je sa serijom kratkih video isječaka u kojima izabiru svojih top 5 modela prema kategorijama. Prošli su tjedan tako objavili pet najrjeđih modela, a ovaj tjedan vrijeme je za pet modela s najboljim zvukom.

Na petom mjestu našla se 911 Carrera RS 2.7. Riječ je ikoni koja je proizvedena kako bi se zadovoljile norme za natjecanja. Inačica RS 2.7 lakša je u odnosu na standardnu verziju (ima tek 1075 kg), a odlikuje se i poboljšanim ovjesom i kočnicama. Razvija 210 KS, među kolekcionarima danas predstavlja iznimno popularnu i traženu "robu", a kao što možete čuti na videu, zvuči fenomenalno.

Mjesto do podija rezervirano je za legendarni 550 Spyder. Porsche je ovaj model proizvodio od 1953. do 1956. godine, a vozači su ga koristili za utrkivanje na legendarnim utrkama poput Mille Miglie i Carrera Panamericane. Treba spomenuti i kako je u ovom modelu James Dean izgubio život. Snaga 1,5-litrenog motora iznosi 110 KS što je za to doba predstavljalo odličnu brojku, a uz to je nudio svima koji su ga vozili uživanje u odličnom zvuku.

Treće mjesto zauzima posljednje generacija modela 911 GT3 RS. Jedan od najcjenjenijih vozačkih automobila današnjice pogoni 4,0-litreni atmosferac snage 500 KS. Jasno je kako zvuk u ovom slučaju prati vrhunske performanse.

Mjesta do pobjednika pripalo je modernom hiperautomobilu, Porscheu 918 Spyder. Riječ je o hibridu ukupne snage 886 KS. I dok dio te snage dolazi od elektro motora (279 KS), za ostatak je zaslužan atmosferski 4,6-litreni V8 motor koji razvija 608 KS. Budući da je proizveden u samo 918 primjeraka, već sada mu cijena ide "u nebo".

Zasluženi pobjednik je Porsche Carrera GT. Svih 1270 proizvedenih primjeraka dolazilo je s ručnim mjenjačem, a za jedan od najboljih zvukova uopće brine se 5,7-litreni V10 motor koji razvija 612 KS. Ova jurilica je još 2003. godine do stotke stizala za 3,5 sekundi, a kao što se može vidjeti iz isječka "plašila" je sve visokim notama koje nikog neće ostaviti nikoga ravnodušnim.Uživajte u videu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:10