LEWIS HAMILTON

'Odustat ću od Formule 1 ako me natjeraju na promjenu stila vožnje'

Svakako najaktivniji vozač na nedjeljnoj šestoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, Velikoj nagradi Monaka u Monte Carlu, bio je Lewis Hamilton

Svjetski prvak iz 2008. godine imao je i nekoliko bliskih kontakata pri poklušajima preticanja, pa je na kraju kažnjen zbog sudara s Ferrarijevim Felipeom Massom i Williamsovim Pastorom Maldonadom.

Kasnije je britanski pilot McLarena oštro kritizirao takve sudačke odluke i najavio da će, budu li se ponavljale i tako ga sprječavale u njegovom agresivnom stilu vožnje, odustati od bavljenja tim sportom.

- Ako ikad dođem u fazu kada ću morati samo kružiti okolo, to me neće uzbuđivati. Vrlo se vjerojatno ne bih zadržao samo zbog toga, ja sam ovdje zato da se utrkujem i da pobjeđujem. Ako ikad izgubim tu strast, to uništava smisao utrkivanja – rekao je Hamilton.

- Da budem posve iskren, nikad se neću prestati utrkivati na način na koji to činim. To je moj način, način koji me doveo ovdje i ja sam takav. Ne radim to kako bih uvrijedio ili povrijedio nekoga, već zato jer volim utrkivanje. Osjećam da mogu biti bolji od drugih. Ovo je motorsport i mi se moramo utrkivati. Ne može puno ljudi preticati u Monaku, a ja sam to pokušao – zaključio je Hamilton koji je usprkos dvjema kaznama u Monte Carlu završio na šestom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:00