SPOJ MODERNOG I KLASIČNOG

POVRATAK LEGENDARNE BUHE: Britanska kompanija David Brown Automotive nudi klasični Mini s modernom tehnologijom

Ukupno je potrebno 1000 radnih sati da bi se proizveo jedan ovakav Mini, a cijena zasad nije poznata
 David Brown Automotive

David Brown Automotive mlada automobilska je kompanija bazirana u Engleskoj koja se bavi ručnom izradom posebnih modela. Osnovana je 2013. godine, a sada su predstavili drugi model. Riječ je o Miniju Remastered. Kao što samo ime govori, riječ je o klasičnom Mini modelu koji sadrži modernu tehnologiju i luksuzne materijale.

Sve to upakirano je u atraktivan Minijev dizajn, a prema riječima Davida Browna, osnivača kompanije, svaki automobil će biti ručno izrađen, a pri izradi će se koristiti novi materijali. Šasija je pojačana kako zbog boljih voznih karakteristika, dok bi se ispod poklopca motora trebao naći 1,3-litreni benzinac sa oko 100 KS. Dakle, u odnosu na originalni model uz modernu tehnologiju pojačana je snaga, a ovjes i kočnice prilagođene su jačem motoru.

Foto: David Brown Automotive

U kompaniji naglašavaju kako su posebnu pozornost stavili na izolaciju kabine, kako bi se vozači osjećali ugodno. Kao što se može vidjeti sa slika, izvana Mini Masterpiece izgleda poput originala, a u unutrašnjosti ga "odaju" moderni elementi poput velikog zaslona osjetljivog na dodir s navigacijom i modernim sustavima poput Apple CarPlay-a.

Još jedna zanimljivost vezana uz Mini Remastered je lakiranje za čiji proces se odvaja čak 4 tjedna (za 1 auto). Ukupno je potrebno 1000 radnih sati da bi se proizveo jedan ovakav Mini, a ionako nije precizirano koliko će ih biti proizvedeno, sigurno je kako će zbog ekskluzivnosti ta brojka biti mala. Cijena? Nije objavljena, potrebno je nazvati kompaniju i u slučaju da ste zainteresirani dobiva se okvirna cijena, ali sigurni smo kako je zbog svega gore navedenog ona paprena...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:07