AUKCIJE

RIJETKI PRIJERATNI ALFA ROMEO Tipo B P3 iz 1934. koji svjedoči sportskim počecima Ferrarija ponuđen za 4,6 milijuna eura

Prijeratni trkaći model Alfa Romea plod je suranje Alfe sa Scuderijom, a prema mišljenju mnogih riječ je o najljepšem trkaćem modelu svog doba. Bolid bit će ponuđen na aukciji u Parizu, a očekivana cijena iznosi oko 4,6 milijuna eura
 RM Soethby's

Mitska talijanska marka Ferrari proizvodi svoje automobile i natječe se na utrkama sada već gotovo 70 godina. Ipak, negdje je i trebalo početi. Scuderia je svoj početak ostvarila upravo zahvaljujući suradnji sa Alfom Romeo koji je dotad već harao trkalištima. Model ponuđen na aukciji upravo je plod te suradnje. Riječ je o Alfi Romeu Tipo B P3 proizvedenom 1934. godine.

Ovaj primjerak drugi je od samo devet primjeraka koji ujedno ima i bogatu trkaću povijest. Bio je ujedno i jedan od prvih trkaćih automobila sa jednim sjedištem. Za prekrasan dizajn zaslužan je Vittorio Jano, a mnogi se slažu kako je riječ o najljepšem trkaćem modelu svog doba. Motor je 2,9-litreni sa dva mehanička kompresora.

FOTO: RM Soethby's

Prošlo je gotovo 10 godina otkad je ovaj model zadnji put bio ponuđen na aukciji, a potencijalni kupci moći će sudjelovati na aukciji koja će se održati u Parizu početkom sljedeće godine. Iz aukcijske kuće RM Soethby's procjenjuju kako bi se ponude mogle kretati između 3,6 i 4,6 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:45