FOTO, VIDEO

SNAŽAN KAO 10 SUPERAUTOMOBILA: Devel Sixteen sa 5007 KS i krajnjom brzinom od 500 km/h idući tjedan ima premijeru na salonu u Dubaiju!

Kada je prije nekoliko godina predstavljen kao koncept, mnogi ga nisu shvaćali ozbiljno. Ipak, kompanija iz Dubaija udružila se s respektabilnim talijanskim proizvođačem Manifatture Automobili Torino te serijska izvedba 5007 KS snažnog Sixteena biti predstavljena već idući tjedan na salonu u Dubaiju...
 Devel Sixteen

Neki će se možda sjećati Devel Sixteen-a, hiperautomobila iz Dubaija koji je predstavljen 2013. godine kao koncept sa čak 5000 KS! Iako su mnogi bili skeptični kada je u pitanju spomenuta snaga, kompanija je uspješno odradila testiranja i dokazala svima da nisu lagali kada je u pitanju snaga budući da je na dyno testu izmjereno čak 5007 KS! Ipak, i nakon toga je većina mislila da je riječ o još jednom konceptu koji neće ugledati svjetlo dana, Devel se udružio s kompanijom Manifatture Automobili Torino (koja je između ostalog bila zadužena za proizvodnju Scuderije Cameron Glickenhaus SCG 003 te novog Apolla Intensa Emozione), a prvi serijski primjerak Sixteena bit će prikazan na salonu u Dubaiju!

Foto: Devel Sixteen, Instagram

Iz kompanije Devel izjavili su kako njihov model Sixteen ima "snagu 10 superautomobila", a spominje se maksimalna brzina od 500 km/h! Na službenom Instagramu proizvođača stoji priopćenje kako se serijska verzija može očekivati krajem godine.

Naravno, pretpostavljamo kako će ovaj model biti rezerviran za nekoliko sretnika koji će keširati opake iznose kako bi se našli za upravljačem ovog "Batmobila". Dok čekamo idući tjedan i službenu premijeru, ovdje možete pogledati kako je automobil izgledao kada je prije 4 godine prvi put predstavljen u obliku koncepta:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 04:18