prisjela mu lijenost

Vozač za ovo dobio zabranu vožnje od godinu dana i 570 eura kazne. Policija: ‘To je opasna vožnja!‘

Policija je podijelila fotografije njegovog plavog kombija sa zaleđenim vjetrobranom i svaklima nakon suđenja

Kombi Davida Hyslopa

 Profimedia

Zabrana vožnje od godinu dana i novčana kazna od 500 funti "odrezana" je Davidu Hyslopu (54) nakon što ga je policija zaustavila dok je vozio svoj kombi s neočišćenim i zamrznutim vjetrobranskim staklom i prozorima. Policija ga je zaustavila kod Dumfriesa u Škotskoj u prosincu 2022. godine, a kazna je upravo izrečena, piše Daily Mail.

image

Kombi Davida Hyslopa

Profimedia

Lijeni Hyslop je, dakle, osuđen za opasnu vožnju na sudu u Dumfriesu, što je rezultiralo godinom dana zabrane vožnje i novčanom kaznom. Škotska policija podijelila je fotografije njegovog plavog kombija nakon suđenja, prikazujući prozore prekrivene ledom, dok je vjetrobransko staklo imalo samo uski prozirni otvor na dnu.

image

Kombi Davida Hyslopa

Profimedia

Fotografija je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama, s jednim korisnikom koji je opisao situaciju kao ‘potpuno ludilo‘, dok je drugi komentirao: "To je glupost s njegove strane, za 2 minute je mogao očisti vjetrobransko staklo.“

image

Kombi Davida Hyslopa

Profimedia

Lokalna policija je uputila apel građanima da pravilno "odlede" svoja vozila prije nego što krenu na ceste. Inspektor Gavin McHallum naglasio je važnost održavanja vozila u sigurnom stanju tijekom zimskih mjeseci te apelirao na vozače da posvete pažnju čišćenju vjetrobranskih stakala kako ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Inače, da vas policija u Hrvatskoj uhvati s automobilom u ovakvom stanju prošli biste mnogo blaže. Naš zakon ne predviđa oduzimanje vozačke, no neodgovorni vozač koji ne očisti led sa svojih stakala platit će 130 eura. Većih problema može imati jedino ako zbog toga izazove nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:20