RAZOČARANI PRVAK

Nikad lošiji Schumacher: Crveno svjetlo mi je oduzelo podij!

Rekordno je loše, 15. mjesto u 259. F1-utrci karijere osvojio je sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Michael Schumacher. Dogodilo se to u nedjelju u Valenciji na VN Europe...
Mercedes' German driver Michael Schumacher sits in his car in the pits of Ricardo Tormo's racetrack during a training session in Cheste, near Valencia, on February 03, 2010. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
 AFP

Bila je to deveta utrka od povratka 41-godišnjeg Nijemca nakon tri i pol godine duge mirovine. Imao je lijepu priliku za mnogo viši plasman, no sve je okončano najslabijim u njegovoj karijeri kada su završene utrke u pitanju.

Podsjetimo da je Schumacher u Valenciji držao treće mjesto kada je sigurnosni automobil bio na stazi. Pad u poretku uslijedio je uz crveno svjetlo na semaforu prilikom izlaska iz boksa. Dok je konkurencija prolazila uz njega proslavljeni je Nijemac u svom bolidu bio prisiljen nepomično stajati.

- Željeli bismo da se razjasni situacija na stazi u tom trenutku. Tražimo očitovanje. Crveno svjetlo uništilo je utrku u kojoj sam imao lijepe izglede - rekao je vozač Mercedes GP-a.

- Sigurnosni automobil je pored boksa prošao bez bolida iza sebe. Zbog toga na semaforu nije trebalo stajati crveno, već zeleno svjetlo koje se na trenutak i pojavilo, a potom su ga iznenadno vratili na crveno. Nije to bilo korektno, mogli smo do pobjedničkog postolja - dodao je Schumacher.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:30