RABLJENI AUTOMOBILI

Vozači se izjasnili: S njima nećete pogriješiti, ovo je top 7 najpouzdanijih rabljenih na tržištu

Udruge potrošaća EU podijelile su svoja iskustva prema kojima je napravljen izbor s nekoliko najpouzdanijih dostupnih modela

Pouzdani rabljeni

 auto klub

Čovjeku koji kupuje polovni automobil gotovo je najvažnije da je on izdržljiv. Neke udruge potrošaća u EU podijelile je njihova saznanja prema kojima je napravljen izbor s nekoliko najpouzdanijih jeftinih modela automobila koji se tenutno nude.

1. Volkswagen T-Roc

Uvjerljivo je Volkswagen T-Roc najistaknutiji model među svim najpouzdanijim jeftinim automobilima koje analiziramo na ovom popisu. Nije iznenađujuće da se ovaj njemački SUV kompaktne veličine pokazao ukupnim pobjednikom u testovima tijekom cijele 2022. godine.

image

Volkswagen T-Roc

Ivan Lacković

Najzanimljivija stvar od svega je da je motor s kojim je na kraju pobijedio u odnosu na ostale svoje konkurente bio ni jedan drugi do 2.0 TDI. Automobil napravljen da traje i prijeđe mnoge kilometre obraćajući pažnju samo na periodično održavanje. Za nešto više od 30.000 eura može biti vaš.

2. Mazda 2

image

Mazda 2

Ivan Lacković

Ako želite višegodišnji model s kojim ćete svakodnevno putovati po gradu, Mazda 2 je jedna od najpouzdanijih. U svim provedenim testovima dobila je vrlo dobru ocjenu, a jedina mana joj je istrošenost brisača. U ovom trenutku se prodaje kao nova za nekih 19.000 eura. Osim toga, udobna je i troši vrlo malo.

3. Ford Mondeo

Hibridna verzija ove limuzine nije samo pouzdana, već i troši vrlo malo goriva, ima oznaku DGT ECO i iznimno je udobna.

image

Ford Mondeo

Ivan Lacković

To je savršen automobil za prijeći velike kilometre jeftino. Dinamički se čini pomalo teškim i stoga nije auto za previše kretanja po napučenom gradu. No njegov najveći plus je staloženost i udobnost vožnje.

4. Honda Jazz

S rabljenom Hondom Jazz prethodne generacije u istoj smo poziciji kao i s Mondeom. Međutim, ovaj japanski kompakt jedan je od pocijenjenih u svojoj kategoriji.

image

Honda Jazz

Darko Tomaš

Ne samo da se ističe svojom dugotrajnom pouzdanošću, već je i jedan od najširih i najmodularnijih u segmentu. Za manje od 15.000 eura možete dobiti jednog, s nešto više od 100 KS i manje od 100.000 prijeđenih kilometara.

5. Subaru Impreza

Mnogi smatraju da je nova Subaru Impreza izgubila svoju "auru" u odnosu na svoje prethodnike. I možda su u pravu, ali azijska tvrtka je svoj kompaktni model prilagodila zahtjevima svojih potencijalnih kupaca. Rezultat je vrlo dobar proizvod, i to uvjerljivo.

image

Subaru Impreza

Subaru

Ovaj model više ne oduševljava sportskim izgledom, ali ima jako bitne karakteristike poput sigurnosti, tehnologije, povoljne cijene i pouzdanosti.

6. Toyota Corolla

Javna je tajna da na ovom popisu mora biti barem jedan predstavnik najpouzdanije marke automobila na tržištu. Toyota Corolla je sjajan primjer: kompakt koji se može kupiti iu salonskom formatu, po povoljnoj cijeni, velike učinkovitosti i udoban.

image

Toyota Corolla

Toyota

Može se kupiti s oko 140 ili 200 KS, a za tihu vožnju dovoljan je bilo koji od ova dva motora. Ima mnoštvo tehnologije vezane uz sigurnost i dostupan je od oko 24.000 eura.

7. Kia Rio

image

Kia Rio

CROPIX

Kao i prvi model na ovom popisu najpouzdanijih jeftinih automobila na trenutnom tržištu, Kiu Rio je analizirao OCU 2022. godine i poanta je da se pokazala kao jedan od najizdržljivijih benzinaca na tržištu. U ponudi su motori od 84, 100 i 120 KS, s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:17