6. generacija

Video, foto: U Los Angelesu predstavljena nova Subaru Impreza s 2,5-litrenim boxerom od 185 KS

Potpuno svježa, na novoj platformi i sa snažnim boxerom Impreza je sada još potpunija i u pogledu tehnologije i sigurnosti

Subaru Impreza VI

 Subaru

30 godina nakon debija prve generacije na Auto Showu u Los Angelesu, Subaru je danas tamo predstavio šestu generaciju Impreze.

U usporedbi s prethodnom generacijom, novi model pokazuje evoluciju u dizajnu koji je sada snažno inspiriran Crosstrekom (kod nas u Europi Subaru XV).

Prednji je kraj nagnutiji, dok šesterokutna rešetka hladnjaka ima moderniji i sportskiji izgled. Straga, Subaru zadržava stil kompakta s petim vratima s "razigranim" stražnjim svjetlima.

image

Subaru Impreza VI

Subaru

U Los Angelesu je predstavljena i RS varijanta koja pruža agresivniji stil sa sportskim detaljima na karoseriji, 18 colnim alu naplacima u crnoj boji i sjedalima izvedenim u crnoj tkanini s crvenim šavovima u kabini.

Međutim, osim estetike, nova se Impreza se može pohvaliti torzijskom krutošću povećanom za 10 posto zahvaljujući nizu dorada okvira karoserije što omogućuje dinamičnije performanse, ugodniju vožnju i manje buke u kabini.

image

Subaru Impreza VI

Subaru

Kokpitom dominira 11,6-inčni zaslon Starlink Multimedia Plus infotainmenta koji je postavljen vertikalno, a pomoću dodira upravlja se funkcijama Android Auto i Apple CarPlay bežičnih sustava, klima uređajem, radijom, navigacijom i sustavima potpore vozaču.

Imprezi dolazi s paketom EyeSight Driver Assist koji uključuje kočenje u nuždi prepoznavanjem bicikla i pješaka, automatsko upravljanje u nuždi, otkrivanje mrtvog kuta i upozorenje na stražnje sjedalo zauzeto prilikom napuštanja automobila.

image

Subaru Impreza VI

Subaru

Osnovna verzija Impreze dolazi s 2,0-litrenim 4-cilindarskim boxerom od 154 KS i 197 Nm, dok je RS verzija opremljen 2,5-litrenim boxerom od 185 KS i 241 Nm (već viđen u SAD-u u Foresteru i Outbacku). Oba motora kombinirana su s pogonom na sve kotače i Active Torque Vectoringom koji poboljšava agilnost skretanja. 2.0 koristi CVT automatski mjenjač, dok RS ima 8-stupanjski automatik s polugama za izmjene na upravljaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:22