SNAŽNI ADUTI ZA USPJEH

VW Golf kabrio: Topless izdanje uskrsnulo nakon 10 godina posta

Uskrsnućem najprodavanijeg Volkswagenova kompakta u “topless izdanju” čelnici njemačkog proizvođača napravili su dvije nelogičnosti. Uz činjenicu da krajem godine stiže nova generacija Golfa koja će u bližoj budućnosti sigurno dobiti kabrio varijantu, prilično je nejasno zašto su Nijemci kupcima ponudili direktnog konkurenta svom modelu Eos. Premda je Eos luksuzniji i veći od Golfa, nema sumnje da će upravo ti modeli sami sebi oduzimati potencijalne kupce.

Bez eksperimenata

Vizualni dojam, koji je za kabriolete jedan od najvažnijih elemenata, kod Golfa varira iz krajnosti u krajnost. Iako izgled ne smije biti predmet rasprave, prema našem mišljenju, “topless” i varijanta s dignutim krovom kao da nisu dio iste priče. Interijer je tradicionalno napravljen na visokoj razini, bez ikakve potrebe za eksperimentiranjem. Provjerene kvalitete Golfa vidljive su na svakom detalju, čime bi svaki vozač trebao biti zadovoljan.

Predrasude o “topless varijantama” standardnih automobila, poput prevelike buke ili neugodnog vjetra, u ovom slučaju nemaju nikakve temelje. Kada je krov spušten, a prozori dignuti, dvoje putnika nalazi se u potpunoj izolaciji, čime je užitak u vožnji doveden na vrlo dobru razinu. Slično zadovoljstvo pruža 1.2-litreni benzinac uparen s ručnim 6-brzinskim mjenjačem koji se čine kao odlična kombinacija.

Više od 200.000 kuna

Možda obujam motora na papiru ne obećava puno, no njegovih 105 KS u praksi pruža dovoljno za pravi užitak u vožnji. To je daleko od sportskih performansi, no dobra ubrzanja, velika elastičnost i, posebno, prosječna potrošnja od sedam litara izbor motora ne mogu dovesti u pitanje. Cijena testnoga Golfa iznosi 193.692 kune, a s doplatama poput sportskog ovjesa i sportskih sjedala penje se na više od 200.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:36