TEHNOLOGIJA

Apple je iPhone 15 predstavio sredinom rujna. Među novim značajkama ima i tajnu funkciju za automobil

I iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max predstavljeni su s gumbom koji skriva funkciju za automobil

iPhone 15

 Apple

U rujnu su stigli novi iPhone 15, Plus, Pro i Pro Max. Među novim značajkama postoje neke namijenjene vozačima. I iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max predstavljeni su s gumbom koji skriva tajnu funkciju za automobil.

Kod ova dva modela nestao je prekidač kojim su korisnici utišavali Apple. Na njegovo mjesto postavili su novu akcijsku tipku, a njime tvrtka nastoji ponuditi širi spektar djelovanja.

Uz novu tipku, korisnici iPhonea 15 Pro i iPhonea 15 Pro Maxa moći će izvršiti osam različitih operacija: utišati mobilni telefon, otvoriti kameru, uključiti ili isključiti svjetiljku, aktivirati načine koncentracije, snimiti glasovnu bilješku, otvoriti aplikaciju Povećalo, pristupiti jednoj od značajki pristupačnosti ili pokrenuti prečac.

Ova zadnja točka je stvarno zanimljiva za vozače koji povezuju svoj uređaj s automobilima. Njome u tom slučaju možete pokrenuti klima uređaj, ali i otvoriti auto. Dok mnoga vozila još uvijek trebaju fizički daljinski upravljač, ona najmodernija mogu "udružena" s iPhoneom15 olakšali život vozačima.

image

iPhone 15

Apple

Teslini automobili besprijekorno se integriraju s ovim iPhone prečacem, ali novi gumb nije ograničen na ovu marku. Može se koristiti s bilo kojom aplikacijom koja podržava prečace: onom koja je ugrađena u iOS i onima treće strane. Na primjer, one od proizvođača.

Toliko da su zajednice vlasnika već podijelile svoje postavke putem iClouda. Tu su, između ostalih, vlasnici Audija, BMW-a, Hyundaija, Jaguara, Lexusa ili Volkswagena. Druge aplikacije poput Tessie poboljšavaju funkcionalnost ovog gumba dodavanjem dodatnih radnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 17:52