TOPLES VERZIJA

Nakon jučerašnje velike premijere novog CLE Coupea, Mercedes je pokazao još slika kabriolet verzije

Mercedes je objavio još fotografija karoserije Cabrioleta, dajući nam bolji pogled na njegov dizajn iz različitih kutova

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

 Mercedes-Benz

Nakon jučerašnje velike premijere potpuno novog coupea Mercedesa CLE, proizvođač je objavio još fotografija Cabrioleta, dajući nam bolji pogled na njegov dizajn iz različitih kutova.

U današnjoj eri u kojoj su kabrioleti sve rjeđi, osvježenje je vidjeti tradicionalni model s četiri sjedala s dvoja vrata i mekanim krovom koji dolazi od premium proizvođača automobila poput Mercedesa. S time na umu, CLE Cabriolet služi kao zamjena za dva modela – C-klasu kabriolet i E-klasu kabriolet.

image

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mercedes-Benz

Model dug 4850 mm dijeli donji dio karoserije sa svojim bratom sa zatvorenim krovom, ali ima redizajnirani gornji stražnji dio. Primjerak na fotografijama obojen je u bijelu nijansu s kontrastnim crvenim vrhom koji se slaže s unutarnjim presvlakama.

image

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mercedes-Benz

Novi CLE Cabriolet ima četiri zasebna sjedala s gotovo neograničenim prostorom za glavu. Kao i kod CLE Coupea, nadzorna ploča kombinira 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču s 11,9-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir na nagnutoj središnjoj konzoli koji radi na najnovijem MBUX infotainmentu. Ostale značajke uključuju ambijentalno osvjetljenje u više boja, umetke od karbonskih vlakana i akcente u stilu aluminija.

image

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mercedes-Benz

Na jednoj od službenih fotografija možemo vidjeti uvlačivi deflektor zraka postavljen iznad vjetrobranskog stakla i okomiti zračni štit iza putničkog prostora. Ti elementi osiguravaju da je svima u vozilu udobno čak i kada se voze velikom brzinom bez krova, smanjujući turbulencije zraka iznad kabine.

image

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mercedes-Benz

Ponuda motora za CLE Cabriolet najvjerojatnije će se dijeliti s CLE Coupeom, koje pak potječe iz nove E-klase. Coupe je dostupan s blagim hibridnim benzinskim i dizelskim pogonskim sklopovima, dok će plug-in hibridne opcije uslijediti 2024. godine.

image

Mercedes-Benz CLE Cabriolet

Mercedes-Benz

Pogonski 2,0-litreni četverocilindrični benzinski i dizelski motori, kao i 3,0-litreni šestocilindrični benzinski motori dolaze u kombinaciji s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem. Snaga se prenosi na stražnju osovinu, odnosno na sva četiri kotača putem dodatnog sustava 4Matic. Što se tiče modela s oznakom AMG, očekuje se da će oni uslijediti sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:43