UTRKA UBRZANJA

Video: Stari Opel Kadett od 900 KS protiv moćnog McLarena 720 S od 1200 KS, pogađate pobjednika?

Bijeli kompakt na prvi pogled može izgledati tvornički, ali to je samo privid. Ispod kože nalazi se temeljito modificirani motor

Opel Kadett GSI 16V Turbo i Mclaren 720 S

 YouTube Screenshot

Opel Kadett E, pretposljednja generacija serije Kadetta, zauzima posebno mjesto u povijesti njemačke tvrtke jer je označio prijelaz s ikonske pločice s imenom Kadett na jednako renomiranu Astru. Proizvodio se od 1984. do 1991., i nastavio je nasljeđe svojih prethodnika, a istovremeno je uveo nekoliko inovativnih značajki i elemenata dizajna.

Imao je moderan, aerodinamičan dizajn koji je bio u skladu s automobilskim trendovima iz 1980-ih - glatke linije, nagnuti vjetrobran i integrirane plastične branike.

Po pitanju motora, model je dolazio s nizom benzinskih i dizelskih jedinica te vrhunskim modelima GSi. No niti jedan od motora nije ponudio performanse koje ima Kadett iz ovog videa.

Bijeli kompakt na prvi pogled može izgledati gotovo originalno, ali to je samo površina. Ispod lima se nalazi temeljito modificirani motor sa 16 ventila. Nažalost, nije dostupno mnogo detalja, ali barem znamo da je ovo motor s turbom, koji proizvodi blizu 900 KS.

image

Opel Kadett GSI 16V Turbo i Mclaren 720 S

YouTube Screenshot

Također možemo vidjeti masivni intercooler koji se nalazi odmah iza prednjeg branika. Što je još impresivnije, ta se snaga usmjerava samo na prednje kotače i kao što možete vidjeti iz gornjeg videa, automobil se gotovo neprestano bori za trakciju.

U ovom petominutnom videu, modificirani Kadett se utrkuje s dva vrlo brza automobila. Prvi je ono što se čini kao standardni Dodge Challenger i ne može se mjeriti sa super-Kadettom. U drugoj vožnji bijeli kompakt izaziva tunirani McLaren 720S od 1200 KS i tu bitka postaje zanimljiva. Njihovi rezultati su na kraju vrlo blizu, pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 19:16