urnebesan video

Zašto ovaj vozač gura trkaći BMW? Vodio cijelu utrku pa pred ciljem ostao bez goriva!

Orido je vozio BMW M4 GT4 u azijskoj GT4 trkaćoj seriji na Okayama International Circuit ovog vikenda

Vozač gura BMW

 Youtube screenshot

Ovo se rijetko događa: vodeći od prvog zavoja do samog kraja utrke i posljednjeg kruga, japanski vozač Max Orido bio je prisiljen gurati svoj BMW M4 GT4 preko ciljne crte nakon što je ostao bez goriva na azijskom natjecanju GT4 na stazi Okayama u Japanu. Dakle, drama posljednjeg kruga ne može biti puno bolnija za vozača od ove situacije.

Japancu Maxu Oridu pobjeda je oduzeta u posljednjem mogućem trenutku, nakon što je ostao bez goriva i zaustavio se samo nekoliko desetaka metara od ciljne crte.

Orido je vozio BMW M4 GT4 u azijskoj GT4 trkaćoj seriji na Okayama International Circuit ovog vikenda. On i njegov timski kolega, Masaki Kano, vodili su u svakom krugu utrke do te točke i, u posljednjem krugu, bili su 33 sekunde ispred drugoplasirane Toyote GR Supra GT4.

Kao što možete čuti u videu, nije odmah bilo jasno što se događa kada je Oridov M4 GT4 počeo usporavati.

Nažalost, Oridovo usporavanje nije bila strategija. Umjesto toga, jednostavno mu je ponestajalo goriva, nešto što je postalo posve jasno kada je drugoplasirana GR Supra GT4, kojom su upravljali Haridarma Manoppo i Seita Nonaka, jurila iza posljednjeg zavoja i prošla pored M4 GT4 odnijevši pobjedu.

Na kraju je Orido odlučio izaći iz automobila i počeo ga gurati niz zadnju ravninu. Uspio je prevesti automobil preko crte, ali ne prije nego što ga je preteklo pet drugih automobila, i konačno završio utrku šesti.

Što je još gore, manjak goriva nije značio samo gubitak jedne pobjede za momčad. Da je pobijedio, momčad bi si zaslužila i naslov prvaka. Na sreću, Masaki Kano i Max Orido dobili su još jednu priliku za pobjedu sljedeći dan, u nedjelju, te su nakon pobjede u utrci potvrđeni kao prvaci natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:51