TU NEMA PAPARAZZA

FOTO Posebno mjesto u životu Romana Abramoviča: 'Voljena Dašo, zaljubljen sam u Dubrovnik!'

Vlasnik Chelseaja došao je svojom jahtom Eclipse, najvećim privatnim plovilom na svijetu. A onda se na Stradunu trudio privući što manje pažnje
 Tonči Plazibat / CROPIX

Roman Abramovič, najbogatiji Rus i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, zaljubljen je u Dubrovnik. To je svojoj djevojci Daši Žukovoj rekao sinoć u Dubrovniku pijući kavu na Gundulićevoj poljani u slastičarnici Kiwi.

Za stol uz Abramoviča, njegovu Dašu koja je pila čaj i prijatelje koji su naručili sladoled sjedali su i naši sugrađani koji slučajno razumiju ruski pa su nam prepričali dio razgovora koji je vlasnik najveće jahte na svijetu, Eclipse, kojom je doplovio u Dubrovnik, vodio sa svojom djevojkom i prijateljima s kojima je istu večer u poznatom restoranu Protro u Širokoj ulici večerao ribu.

Dubrovnik je i prije imao posebno mjesto u životu ruskog milijardera. Prije veze sa sadašnjom partnericom u Dubrovnik je dolazio s bivšom suprugom Irinom Malandinom, od koje se razveo 2007. Iste godine Roman je, upravo u Dubrovniku, prvi put u javnosti fotografiran s novom izabranicom. Bila je to ista žena s kojom je sinoć šetao ulicama Grada.

Izašavši iz Prota, ruski oligarh prošao je Stradunom bezuspješno pokušavajući izbjeći fotoreportere pa im je na kraju pristao i pozirati. Abramovič je više puta spominjao Dubrovnik, rekao je da ga posjećuje gotovo svake godine jer je “grad čudesan” i u njemu je opušten s obzirom na to da nema paparazza.

- Tu su samo domaći fotografi, a oni nisu dosadni. Ovdje bi trebao provoditi više vremena - objasnio je Roman Abramovič opušteno ispijajući kavu i pokušavajući se “utopiti” među još uvijek brojne turiste, zbog čega je tjelohraniteljima naredio da sjednu za susjedni stol i budu neupadljivi.

No Abramovič je ipak vlasnik nogometnog kluba Chelsea i teško da će ostati neprimijećen Britancima. Tako su ga britanski turisti ubrzo prepoznali i zamolili da se s njima fotografira.

Ubrzo nakon što je “otkriven”, Roma i Daša sa svojim su se društvom uputili u gradsku luku, gdje ih je čekao gliser kojim su se prebacili na luksuznu Eclipsu, koja je usidrenu kod otoka Lokrum mamila poglede znatiželjnika. Taj brod, vrijedan 1,2 milijarde američkih dolara, za Abramoviča je sagrađen prošle godine, a duži je od 160 metara.

Eclipse može primiti 30 gostiju i 70 članova posade, ima tri helidroma, diskoklub, blindirana stakla, dva bazena, podmornicu, nekoliko glisera, garažu s automobilima, wellness centar i proturaketni štit.

Abramovič ima još tri megajahte: Pelorus, Sussuro i Lunu, koja je prošlog ljeta na nekoliko dana bila usidrena u dubrovačkoj luci. Prvi je put uplovila u Jadran 2010., kad je Abramovičeva svita stigla u Rovinj. Jahtu Ecstasea prodao je 2009., a jahtu Le Grand Bleu darovao je prijatelju i poslovnom partneru Eugeneu Shvidleru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:09