ACT Grupa i Philip Morris Zagreb

'POKRENI NEŠTO SVOJE' Mikro poduzetnici od sutra se mogu prijaviti na natječaj težak 500 tisuća kuna

ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika iz Čakovca, i tvrtka Philip Morris Zagreb, sutra će službeno otvoriti natječaj ”Pokreni nešto svoje”, a u sklopu programa potpore tijekom sljedeće godine domaćim poduzetničkim projektima biti će na raspolaganju ukupno 500 tisuća kuna.

Natječaj će trajati do 15. prosinca, a svi zainteresirani poduzetnici početnici i mikro poduzeća mogu se prijaviti na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr.

Najbolji projekti s pozitivnim društvenim utjecajem biti će nagrađeni mentorskom podrškom i bespovratnim financijskim sredstvima u iznosu do 80.000 kuna.

Ovo je drugi po redu natječaj “Pokreni nešto svoje”. Naime, ove godine već je financirano šest društveno korisnih poduzetničkih projekata mladih tvrtki i pojedinaca iz Hrvatske i to u iznosu od 423 tisuće kuna.

- Na prvi natječaj stigle su 432 prijave iz 109 mjesta u Hrvatskoj, što je znatno više nego što smo se nadali, a nakon što smo odabrali 31 projekt u uži krug, na kraju ih je šest dobilo financijsku potporu, pa je prosječni iznos po korisniku iznosio oko 70,5 tisuća kuna. U šest mjeseci timovi koji su dobili potporu su razvili projekte, te je sve zaključeno s tri novoosnovana poduzeća, dvije novozaposlene osobe, pet prototipova proizvoda, tri web i mobilne aplikacije, tri prodajne web stranice i jednom crowdfunding kampanjom - naglasio je danas Teo Petričević, direktor ACT Grupe, prilikom najave novog natječaja.

ACT je zajednica društvenih poduzeća iz Čakovca, koja se zalaže za promociju mikro poduzetništva i društveni povrat ulaganja. Izračuni povrata pokazuju da je na svaku uloženu kunu ostvarena dodatna vrijednost od 1,4 kune društvene vrijednosti.

Šest projekata koji su u prvom natječaju dobili financijsku potporu tvrtke Phillip Morris Zagreb su Erato, jezični modulni softver za 'chatanje' tvrtke, Freewa, besplatna aplikacija s originalnom staklenom bocom za pronalazak izvora pitke vode, okvir za brdske bicikle tipa 'downhill' tvrtke HardCore Industry, pametni senzor Juvo za zaštitu djece u kući tvrtke Home Friend, maslinovo ulje od autohtonih maslina s Lastova OPG-a Zoltan Trojković te prototip seruma za kožu od bilja iz šibenskog zaleđa tvrtke Primitivance.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:49