NAGRADE ZA IZVRSNOST

Ugledni Euromoney Zagrebačku banku proglasio najboljom bankom u Hrvatskoj

Vodeća svjetska financijska publikacija Euromoney dodijelila je na svečanoj večeri održanoj u četvrtak u Londonu UniCreditu prestižne Nagrade za izvrsnost za ovu godinu, objavili su iz ove bankarske grupacije.

UniCreditu je pripalo pet nagrada, među kojima su nagrade za najbolju banku u Hrvatskoj, najbolju banku u Italiji, najbolju banku u upravljanju bogatstvom u srednjoj i istočnoj Europi te najbolju banku u transakcijskim uslugama u srednjoj i istočnoj Europi. Osim toga, glavni izvršni direktor UniCredita, Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017.

"Jean Pierre Mustier imenovan je na ovu poziciju prije gotovo godinu dana, a već je daleko odmakao na putu transformacije UniCredita, talijanske banke suočene s poteškoćama, u europsku banku s pozitivnom budućnošću. Među njegova postignuća ubrajaju se uspješno dovršenje izdanja prava vrijednog 13 milijardi eura, rješavanje sporednih i neprihodujućih imovina i djelatnosti u pravo vrijeme i po pravoj cijeni te nepokolebljivo držanje prethodno dogovorene strategije. Međutim, njegovo najvažnije postignuće sastoji se u činjenici da je priča o UniCreditu priča o upravljačkom timu na čelu s pragmatičnim i odlučnim glavnim direktorom koji čvrsto stoji s obje noge na zemlji i koji je nekoć problematičnoj instituciji uspio vratiti osjećaj ponosa i svrhe. Čini se prikladnim postaviti pitanje: je li ikad ijedan glavni izvršni direktor neke banke postigao toliko u svojoj prvoj godini?“, stoji u obrazloženju nagrade.

"Želio bih čestitati i zahvaliti svim kolegama, jer su svi u Grupi svojim radom pridonijeli ovim priznanjima koje smo osvojili. Dobiveno priznanje za Bankara godine posvećujem upravo njima. Zahvalan sam na naporima koje su naši timovi uložili u proteklih godinu dana. Nastavit ćemo neumorno raditi na poticanju transformacije grupe, koju gradimo na svom jednostavnom uspješnom paneuropskom poslovnom modelu i snažnim konkurentnim prednostima koje će UniCredit učiniti najpopularnijom bankom gdjegod smo prisutni", istaknuo je Mustier.

U ime Zagrebačke banke nagradu su primili predsjednik Uprave Miljenko Živaljić te zamjenik predsjednika Uprave i general manager Claudio Cesario.

"Čast nam je primiti ovakvo priznanje te zahvaljujemo svim zaposlenicima koji su predanim radom tome doprinijeli. Usmjereni smo na transformaciju poslovanja Banke, uvođenje novih tehnologija i nuđenje optimalnih rješenja za naše klijente. Uvjeren sam da ćemo osigurati kontinuitet dobrih poslovnih rezultata i ostvarenje planiranih ciljeva i u idućem razdoblju", naglasio je Živaljić.

Euromoney je već gotovo 50 godina vodeća publikacija koja se bavi rastom međunarodne financijske industrije. Tijekom proteklih 12 mjeseci magazin je objavio intervjue s gotovo 100 glavnih izvršnih direktora banaka, ministara financija i guvernera središnjih banaka diljem svijeta. Nagrade za izvrsnost pokrenute su 1992. kao prve takve nagrade u globalnoj bankarskoj industriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:29