Promjena u Požegi

Marin Pucar više nije predsjednik Uprave Zvečeva jer hoće završiti doktorat

Marin Pucar
 Dragan Matić / CROPIX

Nadzorni odbor požeškog konditora Zvečevo dogovorio je sporazum o razrješenju predsjednika Uprave zbog odlaska Marina Pucara (46) na završetak školovanja, objavili su u kompaniji, bez ikakvih dodatnih informacija.

Kako inače stoji u Pucarovoj službenoj biografiji, on je na poslijediplomskom doktorskom studiju Management na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Na mjesto predsjednika Uprave imenovan je tako od 2. rujna Zdravko Alvir, većinski vlasnik, koji je na toj funkciji bio do 2013. godine.

Marin Pucar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski znanstveni studij Teorija i politika marketinga, a karijeru je počeo u Gavriloviću, nakon čega je bio u Podravci, gdje je 2008. postao član uprave. U Zvečevo je došao prije četiri godine, gdje je od 2013. bio predsjednik Uprave.

Jedan od njegovih poslovnih poteza o kojem se naveliko pisalo bio je ugovor s Tescom o proizvodnji čokoladnih prutića za Tescove trgovine u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, a u međuvremenu je asortiman proširen, što je sve zajedno pomoglo da se smanji gubitak kompanije koji je prošle godine bio 9,2 milijuna kuna. Za ovu je godinu u medijima Pucar najavljivao kako bi mogli poslovati s dobiti.

Kompaniju je 2014. godine dokapitalizirala s 40 milijuna kuna tvrtka Ultima ulaganja pod vodstvom Tonija Kozine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:21